Suomessa 189 uutta koronavirustartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus

Sairaalahoidossa on nyt 56 ihmistä, eli kahdeksan enemmän kuin keskiviikkona.
Koronakriisi

Suomessa on raportoitu 189 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon aikana on raportoitu 2  889 tartuntaa, mikä on 1  503 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu ainakin 36 kunnassa. Kuntien tarkkaa määrää ei ole tiedossa, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei kerro tarkkoja tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu tähän mennessä 13  133.

Suomessa on raportoitu yhdestä uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemantapauksesta. Yhteensä tautiin liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 351.

Sairaalahoidossa on nyt 56 ihmistä, joista kuusi on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä kasvoi keskiviikosta kahdeksalla potilaalla.

Tehohoidossa on kaksi ihmistä vähemmän kuin keskiviikkona.

Jyväskylän kaupunki antoi tänään uusia suosituksia, joilla pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä.

Kaupunki muun muassa suosittelee, ettei Jyväskylässä järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia lokakuun aikana. Sisätiloissa pidettävissä yleisötilaisuuksissa osanottajamäärän suositellaan olevan puolet normaalista paikkamäärästä.

Jyväskylässä on kuluneella viikolla todettu 73 koronatartuntaa, joista suurin osa on seurausta viime viikolla ilmi tulleesta tartuntaryppäästä.

Tartuntaryppään taustalla oli hengellisessä yksityistilaisuudessa tapahtunut joukkoaltistuminen. Lisäksi uusia tartuntoja on ilmennyt muun muassa nuorten ja harrastustoiminnan parissa.

Karanteenissa on tällä hetkellä yli 1  000 ihmistä, kaupunki kertoo.

Jyväskylän kaupungin mukaan myönteistä on, että tartuntojen alkuperästä pystytään yhä selvittämään yli 85 prosenttia.

Kaupunki arvioi tartuntatilanteen olevan edelleen perustasolla, mutta lähellä siirtymistä kiihtymisvaiheeseen.