STM jarruna kulttuurialan avaamisessa – Saarikko ja Ohisalo osoittivat MTV:n tentissä syyttävän sormensa

Ohisalo: Hallituksen sisälläkin on ollut tästä ristiriitaisia näkemyksiä
Kuntavaalit

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan avaamisessa jarruna näyttäisi toimivan sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Tämä kävi ilmi MTV:n kuntavaalien puheenjohtajatentissä tiistaina.

Sekä vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo että keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko myönsivät, että STM on asiasta eri mieltä kuin muut ministeriöt.

Hallitus piti Ohisalon mukaan exit-strategianeuvotteluissa esillä sitä, että lasten ja nuorten elämää täytyy mahdollisimman nopeasti päästä helpottamaan ja myös tapahtuma- ja kulttuurialan avaamista pitää heti ensimmäisten toimien aikana tehdä.

–  Tätä me olemme vasemmistoliiton kanssa ja myös muiden puolueiden kanssa vaatineet, Ohisalo sanoi.

Hänen mukaansa hallituksen sisälläkin on ollut tästä ristiriitaisia näkemyksiä.

Vasemmistoliitto ja vihreät ovat pitäneet esillä, että tapahtuma- ja kulttuurialaa pitää kohdella samalla tavalla kuin muita aloja kuten ravintola-alaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi, että asiasta ei ole ristiriitaa hallituksen sisällä, vaan suurin ongelma on lainsäädännön rakenteessa ja siinä, että kulttuuritapahtumia käsitellään erillään esimerkiksi ravintolasääntelystä.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinilta kysyttiin, mitä hän vastaa hallituskumppaneille, jotka syyttävät hänen puolueensa johtamaa STM:ää jarruttamisesta.

–  Ehkä tähän voisi sanoa vanhan viisauden, että voi tätä käsien pesua. Kyllä hallitus on yhdessä näistä asioista linjannut.