Sairaalahoidossa hieman alle 700 koronapotilasta – tehohoidossa olevien määrä on laskenut

Korona

Suomessa on sairaalahoidossa 682 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 52 potilasta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina.

Koronaviruksen vuoksi tehohoidossa olevien määrä laski perjantaista 10 ihmisellä. Koronapotilaiden yhteismäärä puolestaan nousi perjantaista 17 ihmisellä.

THL raportoi maanantaina 22 520 uudesta koronavirustartunnasta. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat.

Kahden viimeisen seurantaviikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuus on 2 067 sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n tietojen mukaan ilmaantuvuus on korkeinta Ahvenanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on 4 956, ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 3 531.

Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana kaikkiaan 449 346 tautitapausta. Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koronarokotteen kolmannen annoksen oli maanantaihin mennessä Suomessa saanut noin 2,2 miljoonaa ihmistä eli 45,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Määrä oli kasvanut sunnuntaista lähes 95 000:lla. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 40,3 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on noin 4,1 miljoonaa, mikä on 83,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt 73,3 prosenttia.

Koronatestien ruuhkautuessa omikronmuunnoksen nopean leviämisen sekä kotitestien yleistymisen takia, kaikkia tartuntoja ei enää saada kirjattua viralliseen tietokantaan. Tästä johtuen THL on alkanut seurata koronaviruksen esiintymistä väestössä kartoittamalla myös viruksen esiintymistä Suomen jätevesissä.

Tällä hetkellä jätevesiseurannan piirissä on melkein puolet Suomen väestön tuottamasta jätevedestä.