“Saarikko puhui koko Suomesta, asiantuntijat käänsivät sen puheeksi maaseudusta" – Ylen kommentaattorien tulkinta kummastuttaa

Ylen vaalitentti

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko käsitteli tiistai-iltana Ylen vaalitentin puheessaan koko Suomea.

Keskustalaisia kummastutti, että Ylen kommentaattorit tulkitsivat sen puheeksi maaseudusta. Lähetystä juonsivat Ylen toimittajat Sanna Savikko ja Jyrki Hara. Kommentaattorien tuoleilla istuivat tutkija Jenni Karimäki ja Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

– Kun Annika Saarikko puhui Ylen tentissä koko Suomesta, asiantuntijat käänsivät sen puheeksi maaseudusta. Ja kyllä, keskusta puolustaa maaseutua. Mutta erikoista, että tentaattorit näkevät ilmeisesti mm. Kuopion, Jyväskylän, Oulun ja Joensuun maaseutuna. Suppea kuva Suomesta, keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen latasi Twitterissä.

Samaa ihmetteli keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen.

– Annika puhui kaikista postinumerosta huolimatta. Kommentaattoreiden mukaan se ei tarkoita isompia kaupunkeja ollenkaan, Kosonen tviittasi.

Myös Taru Tujusen valinta kommentaattoriksi herätti ihmetystä. Tujunen on kokoomuslainen. Hän on muun muassa toiminut kokoomuksen puoluesihteerinä vuodet 2006–2014.

– Miksi hän oli siellä?? Olisi tärkeä tietää. Vastaavasti Eero Lankian oisi pitänyt olla kokoomuksen tentin kommentaattorina, keskustakonkari Sirkka-Liisa Anttila ihmetteli.