Saarikko haluaa lisää etätyömahdollisuuksia ja monipaikkaisuutta – “Koko Suomen merkityksellisyys on pyhä ja luovuttamaton arvo“

Monipaikkaisuus

Kansanedustaja ja keskustan puheenjohtajaehdokas Annika Saarikko pohtii blogissaan koronakriisin vaikutusta ihmisten ajatteluun asumisesta ja sijainnista.

– Väljempi asuminen, tiivis yhteys luontoon ja oma piha alkoivat puhutella tiiviin yhdyskuntarakentamisen sijaan. Osalle mökkielämästä tuli vapaa-ajanvieton sijasta arjen keskus, hän kirjoittaa.

Saarikko uskoo, että keskustalaiselle yhteiskunta-ajattelulle on nyt tilausta. Hän mainitsee esimerkiksi yhteisöllisyyden ja itsensä toteuttamisen mahdollisuudet, joita väljempi asuminen tukee.

Saarikko huomauttaa, että muutos tukee myös kotimaista yrittäjyyttä.

–Meille keskustassa koko Suomen merkityksellisyys on pyhä ja luovuttamaton arvo, hän kirjoittaa.

Uutta ilmiötä ja muuttoliikkeen suuntaa Saarikko vahvistaisi etätyömahdollisuuksien parantamisella, toimivilla verkkoyhteyksillä ja kohtuuhintaisilla tietoliikenneyhteyksillä.

– Monipaikkaisen työn lisääntyminen on mahdollisuus niin työntekijöille, työnantajille kuin maakunnillekin. Työntekijälle on enemmän vaihtoehtoja ja työtyytyväisyyttä, työnantajille potentiaalisesti lisää tuottavuutta ja maakunnille elinvoimaa, Saarikko luettelee.

Ehdotan, että maan hallitus asettaisi selvityshenkilön tai työryhmän pikaisesti pohtimaan, miten monipaikkaista työtä voitaisiin lisätä yksityisellä sektorilla, valtion ja kuntien kannustamana, Saarikko summaa.

Hän muistuttaa, että juuri keskusta on pitänyt huolta siitä, että Suomessa on vielä lähipalveluilla turvattu maaseutu ja virkeitä seutukaupunkeja.