Puoluejohdon jättävällä Hannakaisa Heikkisellä on selvä kanta keskustan puheenjohtajakisaan – “Annika vetää puoleensa valoa ja rakentavia voimia“

Keskusta

Keskustan varapuheenjohtajuuden syyskuun puoluekokouksessa jättävä Hannakaisa Heikkinen ottaa Suomenmaan Puheenvuorossaan voimakkaasti kantaa puolueen puheenjohtajakisaan.

Hän liputtaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon valinnan puolesta.

Heikkinen kertoo kantansa olevan selvä, ”ilmoittautuipa puheenjohtajan paikkaa tavoittelemaan puheenjohtaja Katri Kulmunin lisäksi keitä tahansa muita hyviä ehdokkaita”.

– Kannatan tehtävään Annika Saarikkoa ja tämä kannanottoni on hänen puolestaan, ei ketään vastaan, Heikkinen kirjoittaa.

Heikkinen kertoo pitävänsä Saarikkoa poikkeuksellisen lahjakkaana poliitikkona ja vaikuttajana.

– Hänen taitonsa perustella kantansa selkeästi ja ymmärrettävästi on ihailtavaa. Hänen kykynsä hahmottaa kokonaisuuksia ja pukea ne hetkessä sanoiksi tai teksteiksi hakee vertaistaan.

– Olen useissa tilanteissa saanut myös ihailla hänen kykyään neuvotella ja hakea ratkaisuja. Kärjistämisen sijaan politiikka janoaa sillanrakennusta.

Saarikkoa on helppo lähestyä, Heikkinen sanoo.

– Itseensä luottava ihminen valaisee muidenkin tietä. Olen kokenut, että Annika vetää puoleensa valoa ja rakentavia voimia. Hänen lähellään valo voimistuu ja sitä riittää tahoille ja asioille, jotka sitä tarvitsevat kasvaakseen ja vahvistuakseen, Heikkinen kehuu.