Karmea onnettomuus Australiassa: Pomppulinna sinkoutui korkealle ilmaan – neljä lasta kuoli ja useita loukkaantui

Tuuli oli tarttunut pomppulinnaan ja heittänyt sen noin kymmenen metrin korkeuteen.
Australia

Australiassa neljä lasta on kuollut pomppulinnan sinkouduttua ilmaan useiden metrin korkeuteen. Useiden lasten kerrotaan lisäksi loukkaantuneen vakavasti.

Australian yleisradioyhtiön ABC:n mukaan tuuli oli tarttunut pomppulinnaan ja heittänyt sen ilmaan. Tapahtuneen seurauksena useita lapsia putosi noin kymmenen metrin korkeudesta.

ABC kertoo sairaalassa olevan yhteensä viisi lasta. Paikallisen poliisin mukaan heistä neljä on kriittisessä tilassa ja viidennellä on vakavia vammoja.

Onnettomuus tapahtui Tasmanian pohjoisosassa sijaitsevassa peruskoulussa paikallista aikaa aamukymmenen aikoihin. Koulun oppilaat olivat juhlistaneet viimeistä kouluviikkoaan ennen joulutaukoa. Onnettomuuspaikalle lähetettiin useita ambulansseja ja pelastushelikoptereita.

Paikallinen media julkaisi kuvia kyynelehtivistä poliiseista. Maan pääministeri Scott Morrison kuvaili turman olleen murskaava ja käsittämättömän sydäntäsärkevä.

Koulu oli pyytänyt vanhempia vapaaehtoisiksi tapahtumaan, jonka yhteydessä oli pomppulinnan lisäksi tarjolla muun muassa vesileikkejä, liukumäki ja askartelua.

Koulu kertoi alkujaan Facebook-sivuillaan, että päivän aikana oli tarkoitus juhlia onnistunutta lukuvuotta ja nauttia hauskoista aktiviteeteista luokkatoverien kanssa.

Ilmoitusta seurasi kuitenkin hyytävä päivitys, jossa kerrottiin, että koululla on sattunut onnettomuus. Koulun kerrottiin sulkeutuvan loppupäiväksi ja vanhempia pyydettiin hakemaan lapsensa kotiin kiireellisesti.

ABC:lle tapahtunutta kommentoinut lähistöllä asuva Bob Smith kertoo nähneensä, kun pomppulinna lensi ilmaan.

–  Vaimoni kuuli kovan pamahduksen. Se oli aika traumaattista, Smith kertoi ja kuvaili yhteisön koulun ympärillä olevan tiivis.