Pirkkalainen: Vaaliasetelma on keskustalle haasteellinen, mutta ei mahdoton: ”Meillä on riittävästi aikaa”

Puoluevaltuusto

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan eduskuntavaaliasetelma näyttää keskustalle haasteelliselta, mutta ei mahdottomalta. Hänen mukaansa puolueella on riittävästi aikaa kannatuskehityksen kääntämiseen.

– Suomi on nyt laitettu kuntoon, ja seuraavien vaalien jälkeen voimme tehdä panostuksia niihin asioihin, jotka ovat keskustalle kaikkein tärkeimpiä.

– Suomalaiselle ääneställe, joka arvostaa perheiden ehdoilla tehtävää perhepolitiikkaa, keskusta on ainoa vaihtoehto. Jos haluaa tarjota lapselleen puhdasta suomalaista ruokaa, keskusta on ainoa vaihtoehto, Pirkkalainen linjasi.

– Keskusta on myös puolue, joka taistelee ilmastonmuutosta vastaan, mutta ei esittele pelkkää näivettymisen kierrettä.

Luottamuksen apilaan pohjautuva keskustan eduskuntavaaliohjelma julkaistaan helmikuun alussa keskustan vaaliristeilyllä.

Keskustan vaaliteemoja ovat puoluesihteerin mukaan perheet, koko Suomi, ilmasto ja jokaisen saatavilla oleva koulutus.

– Nämä asiat sytyttävät meidät taistelutaistoon. Nämä ovat niin tärkeitä asioita, ettemme voi päästää muita puolueita sössimään niitä.

Pirkkalainen kertoi puheessaan, että puolueen tase on vahvistunut viime vuosina. 

– Puolue on velaton. Emme ota vaaleista huolimatta ensi vuodellekaan velkaa.

– Ensi vuonna on vaalien supervuosi. Eduskunta- ja eurovaalien lisäksi käymme myös maakuntavaalit. Ne voidaan järjestää meidän puolestamme milloin vain, Pirkkalainen totesi.

– On syytä toistaa, että keskusta haluaa sote- ja maakuntauudistuksen, jotta tasa-arvoiset palvelut pystytään turvaamaan kaikille suomalaisille koko maahan. Nykyinen järjestelmä vahvistaa eriarvoisuutta. Uudistuksen loppusuora on eduskunnassa menossa, ja se valmistelu, jota te maakunnissa teette, tulee olemaan uudistuksen pohjana.