Pääministeri Rinteen mukaan tarkoitus ei ollut arvostella Puolustusvoimain uutta komentajaa

Politiikka

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan hänellä ei ole huomautettavaa Puolustusvoimain uuden komentajan Timo Kivisen lausunnoista.

Muun muassa Iltalehden ja Uuden Suomen haastattelema Rinne kertoo puhuneensa asiasta suoraan Kivisen kanssa eikä epäselvyyttä heidän välillään ole.

Rinne sanoi viikonvaiheessa Uutissuomalaisen haastattelussa, että komentaja Kivisen on oleellista ymmärtää asemansa poliitikkojen määrittämän politiikan toteuttajana.

Pääministerin mukaan kommentin konteksti ei käynyt julkaistusta haastattelusta ilmi. Häneltä oli kysytty terveisiä uudelle komentajalle, jolloin Rinne kertoo halunneensa muistuttaa koko virkamieskuntaa valtiosäännön mukaisista vastuista ja päätöksentekomenettelystä. 

Rinne viittaa taustalla olleen Puolustusvoimien harjoitustoimintaa koskevien näkemysten erilaisuus poliitikkojen ja virkamiesten välillä aiempina vuosina.

Kenraali Kivinen sanoi maanantaina STT:n haastattelussa, ettei turvallisuuspolitiikan työnjaossa ole hänellä tai Puolustusvoimilla mitään epäselvää.