Oppositiolle julkinen kiitos keskustan ryhmäjohdosta – “Nyt ollaan taitekohdassa“

Koronarajoitukset

Tiukemmille koronarajoituksille tukensa antaneet oppositiopuolueet saavat keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajistolta harvinaisen julkisen tunnustuksen.

– Perussuomalaisille, kokoomukselle, kristillisdemokraateille ja Liike Nytille kuuluu julkinen kiitos ja tunnustuskin tuesta vakavoituneen tilanteen edellyttämille toimenpiteille, vaikka yksityiskohdista on erilaisia näkemyksiä. Se kuuluu toimivaan kansanvaltaan, puheenjohtaja Antti Kurvinen sekä varapuheenjohtajat Eeva Kalli ja Hanna-Leena Mattila toteavat tiedotteessaan.

Puheenjohtajisto näkee, että uusien koronavirusmuunnosten myötä epidemia kehittyy vaarallisen arvaamattomasti.

– Nyt ollaan taitekohdassa. 

– Tautitilanne on pidettävä hallinnassa. Euroopan ja maailman esimerkit näyttävät, millaisia seurauksia hallitsemattomuudella pahimmillaan on.  

Kurvinen, Kalli ja Mattila toteavat, että ankarampia rajoituksia tarvitaan, vaikka niistä aiheutuu inhimillisesti ja taloudellisesti raskaita seurauksia.

– Etenkin lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat yhteiskunnalta tukea. Kouluja ja harrastustoimintaa pitää pystyä avaamaan heti, kun se on mahdollista. Yhteistyössä on sitouduttava tukemaan lasten ja nuorten jaksamista ja mielenterveyttä nyt heti ja korona-ajan jälkeen. 

Keskustalaiset pitävät tärkeänä, että rajoituksissa otetaan huomioon alueelliset erot tautitilanteissa.

Lisäksi he painottavat, että tuoreista päätöksistä aiheutuvia tappioita on kompensoitava yrityksille.