”Onpa nyt taas” – mepiksi ryhtynyt Ville Niinistö moittii hallitusta ilmastotoimien lykkäämisestä

Ilmastonmuutos

Vihreiden ex-puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Niinistö sättii suomalaista ilmastokeskustelua Facebook-purkauksessaan.

– Onpa nyt taas. Suomessa käydään julkista keskustelua siitä pitäisikö ilmastonmuutosta koskevassa uutisoinnissa huomioida ”epäilevien” näkemyksiä enemmän, Niinistö kirjoittaa.

Vihreiden konkaripoliitikko viittaa ilmeisesti keskusteluun, joka sai alkunsa Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen kommenteista.

Jokinen totesi Verkkouutisten jutussa, että Yle voisi tehdä nykyistä enemmän juttuja niin sanotuista ilmastonmuutoksen epäilijöistä.

Niinistön mukaan Euroopan mediassa puolestaan yleistyy termi climate emergency eli ilmastohätätila.

– Se kuvaa sitä kiirettä mikä on tieteen edellyttämien päästövähennysten toteuttamisessa sekä jo tapahtuvaan ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Ei enää vain muutos vaan kriisi.

Europarlamentaarikko ilmaisee tyytymättömyytensä myös Antti Rinteen (sd.) hallituksen ilmastotoimien aikatauluun.

– Samalla Rinteen hallitus on toistaiseksi lykännyt merkittäviä ilmastotoimia.

Loppukaneettina Niinistö muistuttaa, että viime eduskuntavaalien tulos heijasteli vaatimusta tiukemmasta ilmastopolitiikasta.

– Pystymme parempaan. Nyt tekojen on vastattava puhetta. Suomalaiset ansaitsevat sen.

Lisäksi Niinistö vakuutti Twitterissä Mikael Jungnerille, että hänen viestinsä on osoitettu myös hallituksessa istuville vihreille.