Olympiakuume nousee – tässä tuoreimmat suomalaisvalinnat kisoihin

Olympialaiset

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö täydensi tiistaina Pekingin talviolympialaisten hiihtojoukkuetta ennakko-odotusten mukaisesti. Miesten maastohiihtojoukkueeseen nimettiin Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki sekä naisten joukkueeseen Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo.

–  Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki perusteli Olympiakomitean tiedotteessa alkuperäisestä suunnitelmasta poikennutta täydennysvalintaa.

–  Maastohiihdon olympiajoukkue on lähdössä valmistavalle leirille korkealle 17. tammikuuta, joten joustavan valinnan periaatetta noudattaen halusimme valita yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa suurimman osan joukkueesta ennen sitä.

Maastohiihtäjistä Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski oli valittu olympialaisiin jo valintojen ensimmäisessä vaiheessa joulukuussa.

Suomen kiintiö Pekingin kisojen maastohiihdossa on kuusi miestä ja seitsemän naista. Kiintiön jäljellä olevat edustuspaikat ratkeavat olympiajoukkueen viimeisten valintojen yhteydessä 24. tammikuuta.

–  Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella, Lehtimäki selvitti valintojen jatkonäkymiä.

Ensimmäisessä valintatilaisuudessa 20. joulukuuta Suomen olympiajoukkueeseen valittiin 16 urheilijaa ja vahvistettiin Suomen osanotto sekä miesten että naisten jääkiekkoon. Tiistain valintojen jälkeen Pekingiin on nimetty 23 suomalaista urheilijaa.

Näillä näkymin olympiajoukkueen koko kasvaa noin 90 urheilijaan.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. tammikuuta.