Naton pääsihteeri vierailee ensi viikolla Suomessa – tapaa muun muassa presidentin, ulkoministerin ja pääministerin

Stoltenberg vierailee Helsingissä Nato-suurlähettiläiden kanssa
Politiikka

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee ensi viikolla Suomessa. Hänen mukanaan Suomeen saapuu Nato-jäsenmaiden suurlähettiläistä koostuva Pohjois-Atlantin neuvosto.

Stoltenberg ja neuvosto tapaavat presidentti Sauli Niinistön maanantaina Presidentinlinnassa. Lisäksi muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaavat kumpikin sekä Stoltenbergin että Pohjois-Atlantin neuvoston.

Stoltenbergilla ja Nato-suurlähettiläillä on Helsingissä varsin tiivis ohjelma, johon kuuluu esimerkiksi vierailu eduskunnassa, tutustuminen Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan.

Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja sisäministeri Maria Ohisalo tapaavat vieraat.

Suomi on Naton kumppanimaa. Suomesta Stoltenberg ja neuvosto jatkavat matkaansa tiistaina Ruotsiin, joka Suomen tapaan tekee läheistä yhteistyötä Naton kanssa.