MTV: Jalkapallofanien uskotaan lähtevän sankoin joukoin EM-kisoihin – Hallitus suunnittelee raideliikenteen avaamista

Suomen alkulohkon pelien toisessa isäntäkaupungissa Pietarissa koronatilanne on paikallismedian mukaan ollut viime päivinä pahenemaan päin.
Koronapandemia

Hallitus aikoo avata raideliikenteen Venäjälle jalkapallon EM-kisojen ajaksi, kertoo MTV:n uutiset tietoihinsa nojaten.

Kesä-heinäkuussa järjestettävien EM-kisojen ottelut on jaettu useisiin Euroopan maihin. Suomen alkulohkon pelit on määrä pelata Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

MTV:n mukaan valtioneuvoston on tarkoitus päättää asiasta keskiviikkona valtioneuvoston yleisistunnossa.

Ajatus on, että kisaturistien olisi turvallisempaa matkustaa Venäjälle junalla kuin bussilla.

Jalkapallofanien uskotaan koronasta huolimatta lähtevän sankoin joukoin seuraamaan Suomen miesten joukkueen ensimmäisiä EM-kisoja.

Venäjällä on virallisten tietojen mukaan todettu yli 4,8 miljoonaa koronatartuntaa ja kuolemantapauksia on kirjattu yli 111  000, kertoo Johns Hopkinsin koronaseuranta. Lukujen epäillään kuitenkin olevan alakanttiin.

Sanomalehti Fontanka kertoi sunnuntaina, että viimeisen vuorokauden aikana Pietarissa on virallisten lukujen perusteella kirjattu 729 uutta koronavirustapausta ja 37 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Tämä on merkittävästi vähemmän kuin vielä viime vuoden loppupuolella. Lehden mukaan koronaepidemia on kuitenkin kiihtynyt kaupungissa viime päivien aikana.

Rokotukset ovat edenneet hitaasti, sillä monet venäläiset ovat olleet vastahakoisia ottamaan kotimaista Sputnik-rokotetta.