MT: Mikko Alkio kritisoi hallituksen sotemallia ja vihervasemmistolaista politiikkaa – nyt vastaa keskustan Pirkkalainen

Keskusta

Puolusihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo ottavansa vakavasti keskustasta eronneen Mikko Alkion esittämän kritiikin puoluetta kohtaan.

– Paras tapa jättää puumerkkinsä keskustan linjaan ja tavoitteisiin, on toki vaikuttaa puolueen jäsenenä, Pirkkalainen kuitenkin sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle (MT).

Maanantaina Alkio moitti MT:n haastattelussa keskustaa osallistumisesta hallitukseen, joka tekee liian vihervasemmistolaista ja sosialistista politiikkaa.

Alkio kuvaili hallituksen soteuudistusta pahaksi virheeksi ja paluuksi menneisyyteen. Maakuntien itsehallinnon toteutumiseen entinen puoluevaikuttaja ei usko.

Pirkkalaisen mukaan sotea koskeva prosessi on hallitukselle ”täysin selvä”.

– Maakuntahallinnon laajuudesta käytävä keskustelu sopii hyvin keskustalle. Meidän tavoitteenamme on aito maakunnallinen itsehallinto ja olen henkilökohtaisesti tyytyväinen, että tukea tälle tavoitteelle näyttää löytyvän jatkuvasti enemmän myös puolueen ulkopuolelta. Vaihtoehtoina rakenteiksi ovat aina olleet suurkunnat ja perustuslaillisesti kestämättömät kuntayhtymät, olen tyytyväinen, että maakunnat saavat nyt kannatusta.

Puoluesihteeri ei myöskään allekirjoita Alkion väitettä, jonka mukaan keskusta olisi lipunut ex-puheenjohtaja Juha Sipilän kauden jälkeen liian vasemmalle.

– En näe tästä roolista käsin kysymyksessä tarkoitettua kallistumaa. Se on selvä asia, että hallituskumppanit ovat ympärillä vaihtuneet, mutta se ei määritä keskustan linjaa. Nykyisen hallituksen ohjelma on rakennettu täysin Sipilän hallituksen perinnön päälle. Sipilän hallituksen luoma talouden vakaa pohja on myös ollut edellytys sille, että olemme kansakuntana voineet ottaa myös koronan tuomat iskut vastaan

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Minun valintani oli KESKUSTAPUOLUE , silloisen Pääministerimme JUHA SIPILÄN ansiota . Hänen hallitustyönsä Suomen nostamiseksi ahdingosta yhteistyökumppaneidensa kanssa (2015- 2019) oli todella konkreettista : työllisyysaste nousi : (68% tista 72,5 %ttiin) Uudistuksia tehtiin ripeästi ,syntyi 140000 – tuhatta uutta työpaikkaa . Valtionvelka saatiin lähes tasapainoon hallituskauden loppupuolella . Taloutemme nousi kohisten . Nykyinen KORONA sekoitti nousun ja eripura nykyhallituspuolueiden kesken sekä talousasioiden korjaamisen päättämättömyys . On alkanut mietityttämään ? Olen kuitenkin optimisti ,että asiat vielä saadaan korjattua . Sen voin kuitenkin todeta ,että ”vasemmalta tuskin korjauskerrointa Ei saada tarpeeksi nopeasti parannettua niin ,että tulot ja menot olisivat tasapainossa” . Tarvitsemme yrityselämän ja työnteon innostuksen kasvua ,se onnistuu vain rakenteita uudistamalla ja seuraamalla , taloutemme hoitoa työn ja yrittämisen kautta ?Kaikki tietävät mitä pitää tehdä . Paras tie olisi ”Hätätilahallitus ” UKK:n aikana oli niitäkin . Yksimielisyys kaikilla tasoilla ja korjausliikkeet niin nopeasti kuin on mahdollista . Kun on taloudellinen pohja hyvä ,sen päälle on hyvä rakentaa myös onnelinen tulevaisuus mahdollisimman monelle suomalaiselle.
    Menestystä ja realismia Hallitustyöhön ja myös taloudellisia konkreettisia tuloksia KORONAN lisäksi .
    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi , Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen