Maaseudun Tulevaisuus: Keskusta jäi neljänneksi puolueiden lapsiperheystävällisyyyttä mittaavassa kyselyssä – Kulmuni: ”Emme voi olla tähän tyytyväisiä”

Perhepalvelut

Keskusta jäi neljännelle sijalle, kun Maaseudun Tulevaisuus kysyi suomalaisilta, mikä puolue ajaa parhaiten lapsiperheiden asiaa.

Noin 1 110 vastaajan mielestä  perussuomalaiset on kaikkein perheystävällisin puolue. Perussuomalaisten perhepolitiikkaan luotetaan niin maaseutumaisissa kunnissa, taajaan asutuissa kunnissa kuin kaupunkimaisissakin kunnissa.

Maaseutumaisissa kunnissa vastaajista vain joka kymmenes arvioi keskustan ajavan puolueista parhaiten lapsiperheiden asiaa.

Toiseksi kyselyssä sijoittui SDP ja kolmanneksi vasemmistoliitto.

Hieman keskustan takana lapsiperheystävällisyyskyselyssä oli kokoomus. Kuudenneksi sijoittuneiden vihreiden lapsiperheystävällisyyteen ei luotettu edes puolueen vahvalla kannatusalueella pääkaupunkiseudulla.

Kyselyä Maaseudun Tulevaisuudelle  kommentoineen keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan keskustalla riittää kirittävää lapsiperheystävällisyydessä.

Kulmunin mukaan puolue ei voi olla tyytyväinen neljänteen sijaan, sillä lapsi- ja perhepolitiikka on ollut keskustalla aina politiikanteon keskiössä.

– Kysely kertoo myös siitä, että vanhemmat kaipaavat työelämältä lisää joustavuutta. Toivon työpaikoille rohkaisua perheellistymiseen ja siihen, että vanhemmat käyttäisivät enemmän olemassa olevia perhevapaita, Kulmuni sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.