Liikkumis- ja syömistavat kulkevat usein rinnakkain, kertoo tutkimus
Paljon liikuntaa harrastavat syövät enemmän ja useammin kasviksia ja hedelmiä kuin vähemmän liikkuvat, selviää Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta.
Sekä jo lapsena alkanut säännöllinen liikunnallisuus että liikunnan lisääminen myöhemmässä elämänvaiheessa ovat yhteydessä kasvisten ja hedelmien suurempaan syömiseen.
Erityisesti naisten kohdalla liikunnan lisääminen aikuisiällä näyttää lisäävän myös kasvisten ja hedelmien käyttöä, ja etenkin miesten osalta liikunnan vähentäminen on yhteydessä ravinnon laadun huonontumiseen.
Murrosikäisillä sekä liikunnan harrastaminen että kasvisten ja hedelmien syöminen usein vähenevät, mutta silloinkin liikunnalliset nuoret syövät niitä enemmän kuin vähemmän liikkuvat.
Tutkimus on tehty Jyväskylän yliopistossa yhteistyössä Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistojen sekä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiön kanssa.