Länsi-Pohjassa todettiin viime viikolla 31 koronatartuntaa, joista kymmenen liittyy Ruotsin Skellefteån epäiltyyn brittimuunnosryppääseen

Koronavirus

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla 31 koronavirustartuntaa, joista kymmenen liittyy Northvoltin akkutehtaan tautiryppääseen, kertoo sairaanhoitopiiri. Muiden tapausten tarkempi analysointi on vielä kesken.

Northvoltin tehtaalla Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa on todettu yli 20 tartuntaa koronaviruksen herkästi tarttuvasta brittimuunnoksesta.

Virusmuunnosepäilyihin liittyvät näytteet lähtevät tänään aamulla Helsinkiin tutkittavaksi. Vastauksia odotetaan tämän viikon puoliväliin mennessä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tietojen mukaan tehtaalla työskentelee noin 200–300 suomalaista. Tehtaan työntekijöitä on palannut ja on palaamassa kotipaikkakunnilleen eri puolille Suomea, kertovat sairaanhoitopiiri sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL kehottaa Northvoltin tehtaalla työskennelleitä hakeutumaan viipymättä koronatestiin. THL:n mukaan testiin on syytä hakeutua, vaikka henkilöllä ei olisi koronavirukseen sopivia oireita. Kehotus koskee ihmisiä, jotka ovat palanneet Suomeen tammikuun 23. päivän jälkeen.

THL kehottaa hakeutumaan testiin, vaikka henkilö olisi testattu tehtaalla tai maahantulon yhteydessä. Lisäksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kehottaa, että tehtaalla tai länsirajalla negatiivisen näytteen antaneet hakeutuvat uudelleen koronatestiin 72 tuntia negatiivisen tuloksen jälkeen.

Kehotus ei koske niitä, jotka ovat jo tartuntatautilääkärin päätöksellä karanteenissa tai eristyksessä. Työntekijöiden tulisi välttää kaikkia oman talouden ulkopuolisia kontakteja, kunnes testitulos on valmistunut.

Juttua täydennetty klo 9.52.