Kulttuuriministeri Saarikko: "Suomen avautuminen ei nyt tapahdu loogisella eikä oikeudenmukaisella tavalla"

Tapahtuma-ala

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko toteaa, että tapahtumia on pystyttävä avaamaan, kun muu yhteiskunta avautuu.

– Olen saanut viime päivinä lukuisia yhteydenottoja siitä, että Suomen avautuminen ei nyt tapahdu loogisella eikä oikeudenmukaisella tavalla. Täytyy sanoa, että olen palautteen antajien kanssa samaa mieltä, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

– Suomi on nyt tilanteessa, jossa eläintarhaan voi mennä katsomaan leijonia ja terassilla voi juoda kahvikupin, mutta muusikon esitystä tai jalkapallo-ottelua ei voi katsoa edes maskin kanssa turvaväleillä.

Tapahtumia on pystyttävä avaamaan, kun muu yhteiskunta avautuu. Olen saanut viime päivinä lukuisia yhteydenottoja…

Julkaissut Annika Saarikko Maanantaina 17. toukokuuta 2021

Kulttuurista ja urheilusta vastaavana ministerinä Saarikko kertoo pyrkineensä siihen, että tapahtuma-alaa pystyttäisiin Suomessa pitämään auki ja avaamaan tautitilanteen mahdollistamissa rajoissa.

Tästä johtuen ministeriössä aloitettiin jo ennen joulua yhdessä tapahtuma-alan toimijoiden kanssa työn turvallisten tapahtumien toimintamallin luomiseksi, Saarikko kertoo.

– Tuo työ toimi tärkeänä pohjana, kun hallitus teki exit-suunnitelmaa, jonka se julkaisi puoliväliriihen alla. Tapahtumatyöryhmän työ tulee myös olemaan isona apuna exit-suunnitelman toimeenpanossa.

Tällä hetkellä tilanne on kulttuurin ja urheilun toimijoiden sekä koko tapahtuma-alan kannalta sekava, ministeri myöntää.

– Haluan, että tilanne käsitellään hallituksen neuvotteluissa perinpohjaisesti. Alan ahdinko on otettava tosissaan.

– Tapahtuma-ala on sekä aiemmat että nyt jaettavat tukipakettinsa ansainnut. Alan tilanne ei kuitenkaan tukipaketeilla ratkea, vaan yleisöillä, Saarikko selventää.