Kulmuni Hämeen Sanomille: ”En hakeudu valtioneuvoston jäseneksi ennen kuntavaaleja”

Politiikka

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoo Hämeen Sanomille, että hän ei suunnittele pikaista paluuta hallitukseen.

– En hakeudu valtioneuvoston jäseneksi ennen ensi kevään kuntavaaleja, Kulmuni sanoo.

Kulmuni olisi lähes kymmenen kuukautta salkuttomana puheenjohtajana ja hallitustyön vetovastuu pysyisi keskustan osalta Matti Vanhasella.

– Työskentelisin siihen asti täysipäiväisenä puheenjohtajana, mikä olisi minusta tässä kannatustilanteessa puolueelle tärkeää, hän linjaa.

– Näen että työni puoluejohdossa on vielä kesken, Kulmuni toteaa.

Kulmunille on povattu haastajaa puoluekokoukseen, mutta toistaiseksi kukaan ei ole ilmoittautunut kisaan. Kulmuni itse on kertonut haluavansa mitata kannatuksensa puoluekokouksessa.

– En minä tainnut vuosi sittenkään olla suosikki kaikissa kyselyissä. Puoluekokous päättää, hän kommentoi.

Kulmuni uskoo, että keskusta pärjää kuntavaaleissa, kun se puolustaa lähipalveluita ja alueellista tasa-arvoa maakuntien sisällä.

– Meidän on tehtävä kovasti töitä tulevien kuntavaalien eteen. Keskusta on hävinnyt neljät kuntavaalit peräkkäin. Nyt olisi korkea aika kääntää kehitys paremmalle uralle, Kulmuni linjaa.

Työllisyystoimet ovat puhuttaneet kovasti viime aikoina. Kulmuni kertoo pysyvänsä aiemmin mainitsemassaan kannassa työllisyystoimien suhteen. 

– Joudumme tekemään työllisyyden eteen enemmän asioita kuin hallitusohjelmassa on sovittu. Kyse on hyvinvointiyhteiskunnan perustasta. Suomella on pohjoismaiset menot muttei pohjoismaisia tuloja, hän toteaa. 

Kulmunin mukaan terve talous on pohja ja ehto kaikelle muulle hyvälle.

– Emme voi jättää jälkeemme vain velkaa

Kommentit (1)

  • Lukija4

    Keskustan puheenjohtajaa ei ole viisasta tässä vaiheessa vaihtaa, koska se osoittaisi vain paniikin piirteitä puolueen heikosta tilanteesta johtuen. Puolueen tilanne on ajautunut vuosikymmenen aikana ja se ei parane puheenjohtajaa vaihtamalla. Muitakin kyvykkäitä henkilöitä kyllä siihen tehtävään puolueesta löytyy, mutta heidän aikansa tulee myöhemmin.

    Puolueen puheenjohtajat ovat perinteisesti olleet myös ministereitä ja puolueen johtamiselle ei ole jäänyt riittävästi aikaa – erikoisesti EU:n aikakautena.

    Nyt puheenjohtajalla olisi erittäin hyvä aika keskittyä puolueen johtamiseen vuodesta jopa kahteen. Näin voitaisiin keskittyä hoitamaan kenttätoiminta vastaamaan tämän päivän sekä tulevaisuuden toimintatapoja painottaen erikoisesti nykyaikaista ja nopeaa tiedonvälitystä.

    Nykyisessä tilanteessa puolueen puheenjohtajan keskittyminen täysipainoisesti puolueen johtamiseen, olisi luontaisesti hyvin perusteltua ja toivottavaa. Hallituksessa keskustalla on erittäin pätevät ministerit, joten kokonaisuus olisi näin puolueen kannalta paras mahdollinen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen