Koulut alkavat tällä viikolla lähes koko maassa

Koulu

Koulutyö käynnistyy tällä viikolla lähes kaikissa peruskouluissa, kertoo Opetushallitus tiedotteessaan. Yleisin aloituspäivä on keskiviikko 12. elokuuta, jolloin koulut avaavat ovensa esimerkiksi Jyväskylässä, Lahdessa ja Kuopiossa sekä Turussa ja Oulussa.

Varhaisimpia lukuvuoden aloittajia ovat esimerkiksi Tampereen, Hämeenlinnan ja Kajaanin koulut, joissa lukuvuosi alkaa jo huomenna tiistaina. Pääkaupunkiseudulla taas kouluihin siirrytään vasta torstaina. Myöhäisimmillään kouluvuosi aloitetaan ensi viikon maanantaina, jolloin opetus alkaa esimerkiksi Helsingin ruotsinkielisissä kouluissa.

Ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja aikuislukiot saattavat Opetushallituksen mukaan käynnistää lukukautensa poiketen peruskoulujen aikataulusta.

Kouluvuosi päätetään koko Suomessa samana päivänä, joka on aina viikon 22 viimeinen arkipäivä. Tänä lukuvuonna kesälomille päästään lauantaina 5. kesäkuuta 2021.

Lukuvuosi kestää opetushallituksen mukaan 190 työpäivää. Tästä vähennetään kuitenkin itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä, jos ne sattuvat viikonlopun ulkopuolelle.

Tänä vuonna sekä itsenäisyyspäivä että vapunpäivä ovat viikonloppuna, mutta loppiainen 6. tammikuuta osuu keskiviikolle ja aiheuttaa näin ylimääräisen vapaapäivän.

Lukuvuosi 2020–2021 kestää tästä johtuen 189 työpäivää.

Juttua päivitetty kauttaaltaan.