Koronakevät vähensi ministereiden luottokorttien käyttöä, käy ilmi IL:n selvityksestä – peräti yhdeksän ministerin lasku oli nolla euroa

Politiikka

Iltalehden selvityksen mukaan Sanna Marinin (sd.) hallituksen ministerit, erityisavustajat ja valtiosihteerit käyttivät valtion luottokorttia säästeliäästi alkuvuoden aikana.

Ministereiden luottokorttilaskut olivat tammi-kesäkuun aikaan yhteensä vain 10 490 euroa, lehti uutisoi.

Peräti yhdeksällä ministerillä ei kertynyt lainkaan luottokorttilaskuja. Heidän joukossaan ovat muun muassa pääministeri Marin, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.). 

Säästeliään käytön taustalla on luonnollisesti koronavirus, jonka vuoksi ministerit, valtiosihteerit ja erityisavustajat eivät matkustaneet ulkomaille enää maaliskuun jälkeen. Luottokorteille on useimmiten tarvetta juuri matkoilla.

Yksittäisistä ministereistä suurimman laskun teki elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), joka käytti valtion luottokorttia 4 640 euron edestä. Kulut liittyvät suurimmaksi osaksi ennen koronakriisin puhkeamista tehtyihin ulkomaanmatkoihin muun muassa Dubaihin ja Pariisiin.

Toiseksi eniten korttia käytti oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), jonka lasku oli 2 028 euroa.

Kolmanneksi suurimman laskun kerrytti ympäristö- ja ilmastoministeri, vihreiden Krista Mikkonen (1 375 euroa).