Korona iski kausityöntekijöihin Päijät-Hämeessä ja sulki päiväkodin Rovaniemellä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan alueen asukkailla ei ole aihetta huoleen.
Koronavirus

Maatalouden kausityöntekijöillä todettiin päättyneellä viikolla yhdeksän koronavirustartuntaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella.

Yhtymän mukaan tartunnat ovat hallinnassa, eikä asiasta ole aihetta huoleen. Yhtymä kertoo tiedotteessa, että kausityöntekijät elävät keskenään hyvin suljetussa yhteisössä, eivätkä he ole olleet kontaktissa alueen muuhun väestöön.

Hyvinvointiyhtymän hallintojohtaja Veli Penttilä kertoi STT:lle, että kyse on yhden työnantajan palveluksessa olleista ulkomaalaisista kausityöntekijöistä. Ensimmäiset tartunnat havaittiin Penttilän mukaan loppuviikon aikana, minkä jälkeen laajempi joukko testattiin tartuntojen varalta. Hyvinvointiyhtymä selvittää tartuntaketjuja.

–  Tiedotamme asiasta lisää maanantaina, Penttilä sanoi.

Hyvinvointiyhtymään kuuluvat Päijät-Hämeen maakunnan yhdeksän kunnan ohella Iitti, Myrskylä ja Pukkila.

Lapissa puolestaan Rovaniemen kaupunki päätti sunnuntaina sulkea Poropolun päiväkodin varotoimenpiteenä. Päiväkodissa on todettu kaksi koronavirustartuntaa, joista ensimmäinen päiväkodin työntekijällä keskiviikkona ja toinen lapsella lauantaina.

Kaikki päiväkodissa 3. heinäkuuta ja sen jälkeen olleet henkilöt on asetettu tai asetetaan karanteeniin, ja heihin otetaan yhteyttä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin, että sunnuntaina Suomessa on diagnosoitu kaiken kaikkiaan kolme uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on todettu 7  294 kappaletta.

THL kertoi sairaalahoidossa olevista koronapotilaista viimeksi perjantaina, jolloin sairaalahoidossa oli kuusi ihmistä ja tehohoidossa ei ketään.

Viikkotasolla tapausmäärissä ei ole todettu suurta vaihtelua viime viikkojen aikana. Uusia tapauksia on todettu viikoittain joitakin kymmeniä.

Testattuja näytteitä on yhteensä noin 275  000. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 329.