Kokoomusedustaja ikävöi Matti Vanhasen ajan päätöstyyliä – "Kiurun johdolla ei hommat vain pysy kasassa"

Koronarajoitukset

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on lähtenyt vaaralliselle tielle koronan hoidossa, arvioi kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen kirjoittaa nettisivuillaan, että hallitus haluaa päällepäsmäröidä alueille ja kuntiin siirrettyjä asioita ilman, että sillä on niihin päätösvaltaa. Heinosen kirjoituksesta kertoi maanantaina Verkkouutiset.

– Nyt onneksi alueet ja AVI:t eivät ole enää laittomia sulkupäätöksiä ja koronatoimia lähteneettekemään.

Heinosen mukaan annettuja suosituksia kerrotaan julki kuin sitovina päätöksinä.

– Ja sitä ennen niistä käydään julkisuudessa hallituksen ministereiden kesken eipäs juupas -kinastelua ja kerrotaan erilaisia kynnyskysymyksiä neuvotteluihin ja ”mitä me emme ainakaan hyväksy” tai ”mitä ei ainakaan saa tehdä”, Heinonen ihmettelee.

Heinosen mukaan asioita ei pitäisi hoitaa näin, vaan tehdä valmistella päätökset kunnolla ja kertoa vasta sen jälkeen juridisesti kestävä ratkaisu julki. Kokoomusedustaja sanoo oppineensa tuntemaan tällaisen hallituksen työskentelytavan pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) tyylinä.

– Eli keskeneräisistä asioista ei julkisuuteen puhuta ennen kuin kaikki yksityiskohdat ja päätökset on tehty. Sellaista aikaa on ikävä.

Heinosen mukaan pääministeri perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) johdolla ”ei hommat vain pysy kasassa”.

– Kiurulla oli se yksi erinomainen hyvä A-Studio -esiintyminen joku aika sitten, mutta sen jälkeen homma meni uudelleen täydellisen sekaisin.

Esimerkistä käy Heinosen mukaan myös ilmoitus kaikkien alakoululaisten pikatestauksesta.

– Eli jälleen kerran kerrottiin julki poliittinen ”päätös”, mistä ei ollut oikeaa päätöstä ja minkä juridista perustaa ei oltu edes selvitetty.

Heinosen mukaan kouluissa ja perheissä tieto oli jo kuitenkin aiheuttanut turhaa epätietoisuutta ja ihmetystä.

– Ja taitaa käydä niin, että näitä koululaisten massatestauksia ei koskaan lopulta hallituksen puhumalla tavalla käyttöön oteta, hän ennustaa.