Kokoomus esittää epäluottamusta ministeri Kiurulle – “suomalaisten on voitava luottaa kriisin hoidosta vastaavaan ministeriin“

Politiikka

Kokoomus esittää epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) koronakriisin hoitamiseen liittyvien ongelmien vuoksi.

Esityksen asiasta teki kokoomuksen kansanedustajat Mia Laiho eduskunnan täysistunnossa. Kansanedustaja Kai Mykkänen tuki Laihon esitystä kannatuspuheenvuorossaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo Twitterissä myös tukevansa esitystä.

– Eduskunnan ja suomalaisten on voitava luottaa kriisin hoidosta vastaavaan ministeriin. Nyt näin ei ole, Orpo perustelee.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjesti asiasta tiedotustilaisuuden perjantaina iltapäivällä. Tilaisuuteen osallistuivat kansanedustajat Mykkänen ja Laiho.

Mykkänen sanoi tilaisuudessa, että ministeri Kiuru sekä hänen johtamansa sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ohjasivat keväällä tietoisesti suomalaisia harhaan esimerkiksi kasvomaskien käytöstä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta esitti keväällä kasvomaskien hyötyjä koronaepidemian torjumisessa, mutta Mykkäsen mukaan sekä Kiuru että STM vähättelivät tietoa julkisesti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myönsi keskiviikkona eduskunnassa, että maskien käyttöä ei suositeltu keväällä niiden heikon saatavuuden vuoksi.

Mykkäsen mukaan maskien käyttöön liittyvät epäselvyydet osoittavat, ettei ministeri Kiurun kohdalla ole enää luottamusta.

Asiasta äänestetään ensi keskiviikkona pidettävässä eduskunnan täysistunnossa.

Mykkäsen mukaan epäluottamuslauseesta ei ole keskusteltu muiden eduskuntaryhmien kanssa.

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo kertoi Twitterissä jo ennen kokoomuksen tiedotustilaisuutta tukevansa epäluottamuslause-esitystä.

– Kasvomaskien ohjeistus on ollut sekavaa ja tarkoituksenhakuista.Tämä osoittaa myös että hallituksesta puuttuu johtajuus, Harkimo perustelee.

Kommentit (4)

 • Lukija21

  Riittää, kun Keskusta tukee. Ja sehän tukee, kun sai kansallisen 500 m€:n kuoren myötäjäisinä.

  • Muskettisoturi

   Ei mitään väliä totuudella, kunhan vaan kaikki näyttää hyvältä ulospäin, valehteliminen on tullut myös suomen politiikkaan ja on hyvä, että tämmöiset ministerit potkitaan pois, ja mielellään ei enää koskaan kansanedustajaksi uudestaan. Tiukka linja pitää pitää, muuten emme voi koskaan tietää mikä on totta ja mikä vaan muunneltua tottuuta, ja välillä todella kansaa harhaan johtavilla puheilla.

  • Mustikka

   Ei koronakriisin varjolla saa valehdella, Sanna Marin. Marin on sujuvasanainen valehtelija.

 • Lukija9

  Nyt näyttää, että sari sairaanhoitajan Kykypuolueelta, Kokoomukselta on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Eikä heidän älykkyytensä pysty muuhun kuin möykkäämään joutavasta asiasta. Ovatko he niin helvetin yksinkertaisia tolloja, etteivät pysty käyttämään omaa harkintaansa, käyttääkö maskia vai ei. Keväällä oli pula maskeista ja siitä huolimatta selvittiin kohtuullisesti Asia on niin, että Kokoomuksellekin tulee riittää valtakunnallinen suositus, joka on annettu jo elokuussa maskeista ja alueet hoitavat tarkeimmat maskeihin ja muuhun suojautumiseen vaadittavat keinot. Jokainen, paitsi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenet ja Harkimo on saanut tarvittavan tiedon ja ymmärtänyt sen.
  En kepulaisena ymmärrä, mihin Kykypuolue pyrkii tällä touhuilulla? Uutta hallitusta he eivät ainakaan tähän hätään kykyne synnyttämään Se asia on ihan pihvi.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen