Kokoomuksesta EU-kritiikin vyöry hallituksen niskaan – Keskustan Ovaska: Kyseessä korkeintaan vivahde-ero

EU

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaskasta kokoomuslaisten kannat EU-politiikasta eivät eroa suuresti hallituksen näkemyksistä, vaikka viimeaikaisista lööpeistä voisi toisin päätellä.

– Kyse korkeintaan vivahde-eroista. Nämä yhden vrk:n sisään ilmestyneet lööpit antavat virheellisen kuvan. Vain perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ovat eri linjoilla, Ovaska kommentoi Twitterissä jakaen samalla kuvakaappauksia eri lehtien otsikoista.

Ilta-sanomien jutussa kokoomuksen Petteri Orpo perää Marinilta johtajuutta sekä selkeämpää kantaa EU:n uusiin budjettisääntöihin.

Iltalehden jutussa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kertoo, ettei hän lämpene ajatukselle ilmastotoimien sosiaalirahastosta.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen puolestaan arvioi Iltalehdelle, että Suomen EU-politiikan johtaminen on tuuliajolla.

Ovaska toteaa jatkotviitissään, että kokoomus yrittää luoda kritiikillään kuvaa siitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen ennakkovaikuttaminen ja johtajuus EU-politiikassa olisivat täysin hukassa ja eroaisivat huomattavasti aikaisemmista hallituksista.