Kokoomuksen eduskuntaryhmä antaa jäsenilleen vapaat kädet elpymispakettiäänestyksessä – Mykkänen: Enemmistö valmis tukemaan pakettia

Elpymispaketti

Kokoomuksen eduskuntaryhmä antaa jäsenilleen vapaat kädet äänestää miten haluavat EU:n elpymispakettia koskevassa äänestyksessä ensi viikolla.

Viime viikolla kokoomus ilmoitti vielä äänestävänsä tyhjää eduskunnan elpymispakettiäänestyksessä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kertoi medialle, että enemmistö kokoomuksen eduskuntaryhmän edustajista on valmis tukemaan EU:n elpymispakettia. Osa kuitenkin äänestää sitä vastaan.

–  Meillä on ryhmässä yhteisymmärrys siitä, että toimintakykyinen EU on Suomen hyvinvoinnin ja turvallisuuden kulmakivi. Meillä on yhteisymmärrys myös siitä, että hallituksen neuvottelemassa paketissa on valuvikoja.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi olevansa tyytyväinen päätökseen. Erityisen tyytyväinen hän kertoo olevansa siihen, mitä valtiovarainvaliokunnan mietintöön eilen kirjattiin.

–  Ryhtiliike, vahvat europolitiikan linjaukset jatkoon. Se oli iso kysymys, Orpo kertoi.

Samoin Orpo ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että selkeä enemmistö eduskuntaryhmästä haluaa osaltaan varmistaa sen, ettei elpymispaketti kaadu eduskunnassa.

–  Olemme alusta lähtien sanoneet, että Suomen eurooppalaisimpana puolueena meille EU:n merkitys on valtavan kokoinen ja haluamme huolehtia samaan aikaan EU:n päätöksentekokyvystä, mutta myöskin Suomen asemasta Euroopan unionissa. Tämä on turvallisuuspoliittinen kysymys, tämä on vakauteen liittyvä kysymys, talouspoliittinen kysymys.

Kommentit (3)

 • Lukija90

  Mediajulkisuus sai tyhjänpuhujat toisiin ajatuksiin.

 • Lukija90

  ….jatkuu Viiden Jälkeen. Elina Valtonen oli Mtv:llä äsken erittäin hermostunut ja sekoili sanoissaan,mikä osoittaa kokoomuksen suurta kömmähdystä EU-tukipaketin ympärillä. N.30% kokoomuksen edeskäyvistä oli Mtv tutk. pakettia vastaan /ei osannut sanoa. Se on iso luku Eu-myönteisimmälle puolueelle. Sietää kaikkien 200 edustajan puntaroivan ei tai kyllä supertarkasti. Kansa ei äänestänyt tällaisen jättimäisen velkaantumisen ja hunsvottimaille&mafialle maksamisen puolesta v.1994.

 • Lukija9

  Nöyrä anteeksipyyntöni…
  Pyydän anteeksi, että ajatukseni pyörivät kehää, enkä voi millään pysäyttää tuota piirileikkiä? Yhä vahvemmin Kokoomuspuolueen tänään tekemien päätösten perusteella ehdotan puolueen uudeksi nimeksi sekoilupuolue, lyhennettynä Sekoomus. Kallupit lupaavat Sekoomukselle loistavaa tulosta kuntavaaleissa. Eipä se ole mikään ihme, kun Sekoomuksen kannattajia metsästetään kehä kolmosen sisältä, eikä Nuorgamista. Lähinnä Persut nauttivat aatekamraattiensa sekoilusta ja saavat nautinnolleen palkkion kuntavaaleissa. Myös Nytit ja Kd ovat mielissään.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen