Kohtaamisten juhla – Katso kuvat ja palaa vielä keskustan puoluekokouksen tunnelmiin

Keskustan puoluekokous

Keskustan puoluekokouksessa Lappeenrannassa ei nähty henkilövaihdoksia tai kuultu kunnon vääntöä asiakysymyksistä, mutta jälleennäkemisen ja kohtaamisen juhlaa se kuitenkin kuulosti olevan pitkän korona-ajan jälkeen.

Suomenmaa kokosi valokuvaaja Jari Laukkasen kuvia kolmen puoluekokouspäivän ajalta. Palaa Lappeenrannan tunnelmiin vielä kerran.

Keskustalaiset iloitsivat Lappeenrannassa mahdollisuudesta kohdata taas kasvokkain pitkän korona-ajan jälkeen. Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos ja ex-pääministeri Mari Kiviniemi vaihtoivat ajatuksia Lappeenrannan Kisapuistossa.
Lappeenrannan yllä leijui koko puoluekokousviikonlopun ajan aurinkoinen ja helteinen sää. Virvokkeet tekivät kauppansa.
Henkilövalintojen kampanjoinnit ovat osa keskustan puoluekokousta. Puolueen varapuheenjohtajaksi pyrkinyt Mikko Savolan kampanjaa vauhditettiin ähtäriläisittäin panda-teemalla.
Annika Saarikko sai onnitteluhalauksen puoluesihteeri Riikka Pirkkalaiselta tultuaan valituksi jatkokaudelle keskustan puheenjohtajana. Oikealla Saarikon puoliso Erkki Papunen. Pirkkalainen valittiin myös Lappeenrannanssa jatkokaudelle – yksimielisesti ja ilman vastaehdokasta.
Annika Saarikko kehotti voittopuheessaan keskustalaisia nostamaan kädet ylös ja harjoittelemaan tuuletuksia ensi vuoden eduskuntavaaleja silmällä pitäen.
Puheenjohtajaksi jälleen kerran pyrkinyt Paavo Väyrynen työnsi kampanjatuotteitaan ostoskärryssä kokouspaikan helteisillä käytävillä. Väyrynen onnitteli Annika Saarikkoa puheenjohtajakisan jälkeen.
Puoluekokouksen henkilövalinnat tehtiin Lappeenrannassa sähköisellä äänestyksellä. Aivan nappiin se ei vielä mennyt, sillä palvelimet ruuhkautuivat pahasti. Lopputulokset sähköisellä äänestyksellä kuitenkin saatiin.
Puoluekokouksen kenties merkittävin poliittinen avaus oli ehdotus erityistalousalueista. Lappeenrantalaiset kahvilayrittäjät Kaisu ja Jussi Hellman kiittelivät ehdotusta keskustan toritapahtumassa. ”Tänne pitää saada uskallusta yrittää ja investoida jatkossakin, ettei tänne iske ihan totaalinen taantuma”, Hellmanit sanoivat.
Riikka Pakarinen tuuletti varapuheenjohtajavaalin kovinta tulosta. Pakarinen, Markus Lohi ja Petri Honkonen saivat kaikki jatkokauden keskustan puoluejohdossa.
Keskustan puoluejohtoon ei tullut henkilömuutoksia. Markus Lohi, Petri Honkonen, Riikka Pakarinen, Annika Saarikko ja Riikka Pirkkalainen tuulettivat kokousyleisön edessä henkilövalintojen jälkeen.
Keskustanuoret ja keskustaopiskelijat järjestivät perustuloa puoltavan mielenilmauksen yleiskeskustelun aikana. ”Perustulo perkele” kuului nuorkeskustalaisten iskulause.
Keskustamepit Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen järjestivät puoluekokouksen yhteydessä Europpan unionin turvallisuutta käsittelevän paneelin, johon otti osaa myös puolustusministeri Antti Kaikkonen.
Lippumarssi on keskustan puoluekokouksen huipennus, joka nähtiin Lappeenrannassa pitkästä aikaa. Lippumarssia ei järjestetty Oulun puoluekokouksessa vuonna 2020 eikä Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa 2019.
Keskustan Helsingin piirin marssijoilla oli hymyt herkässä Lappeenrannan kaduilla. Lippua kantaa Ville-Veikko Rantamaula.
Myös keskustan puoluejohto oli lippumarssilla mukana asianmukaisesti pukeutuneena. Suomen lippua kantoi puolustusministeri Antti Kaikkonen. Kuvassa myös Riikka Pirkkalainen, Annika Saarikko, Petri Honkonen ja Riikka Pakarinen.