Keskustaväelle Oulusta varatut hotellihuoneet uhkasivat jäädä käyttämättä – kymmenet lapsiperheet saivat kylpyläloman

Keskusta

Keskusta lahjoitti 50 kylpylähotellipakettia lapsiperheiden käyttöön Oulun puoluekokouksen yhteydessä.

Elokuussa tehty päätös hajautetusta puoluekokouksesta merkitsi sitä, että hotellihuoneet olivat vaarassa jäädä tyhjän pantiksi. Tiukemmilla ehdoilla tehtyjä ryhmävarauksia ei ollut mahdollista enää siinä vaiheessa maksuttomasti perua.

Puoluetoimistosta oli tehty varauksia hotelleihin jo kesällä, kun syyskuun alun puoluekokous oli vielä määrä järjestää tavanomaiseen tapaan Oulussa.

Puoluetoimistolla keksittiin, että hotellihuoneet voisi lahjoittaa Pohjois-Suomen alueen perhejärjestöille ja sitä kautta lapsiperheille, jotka voisivat tuesta hyötyä.

Keskusta lahjoitti järjestöille yhteensä 50 kahden hengen hotellipakettia oululaiseen kylpylähotelli Edeniin koko viikonlopuksi. Huoneisiin sisältyi kylpylän vapaa käyttö, ja keskustalle tulleen palautteen mukaan hotellipaketit oli jaettu tunnissa.

– On täysin keskustan arvojen mukaista, että lapsiperheet pääsivät nauttimaan rentoutumisesta muutoin ehkä taloudellisesti tiukan arjen keskellä, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo.

Hän toteaa, että puoluekokouksen loppulasku paisui hajauttamisen myötä mittavaksi.

– Kustannukset, jotka syntyivät ilman, että pystyimme käyttämään varattuja palveluita, harmittivat kaikkein eniten. Tämä kädenojennus järjestöjen kautta perheille oli auringon pilkahdus näiden taloushuolien keskellä, Pirkkalainen toteaa.