Keskustanuoret vaatii Suomeen energiaministeriä – ”Ministerien määrän vähentäminen oli virhe”

Keskustanuoret

Ministerien määrän vähentäminen oli vikatikki, sanoo pääministeripuolue keskustan nuorisojärjestö.

Kokkolassa liittokokoustaan viikonloppuna viettänyt järjestö hyväksyi kokouksessa asiaa koskevan kannanoton.

Keskustanuorten mielestä ministereiden määrän vähentäminen oli keskustan puoluejohdolta rohkea kokeilu, joka on kuitenkin osoittautunut virheeksi.

–Poliittinen ohjaus on vähentynyt ja se uhkaa murentaa demokratiaa, nuorisojärjestö toteaa.

Keskustanuorten mielestä elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) siirtyminen Suomen Pankkiin tarjoaa uuden mahdollisuuden ministerien määrän tarkasteluun.

Nuorisojärjestön mielestä Suomi kaipaa nyt energiaministeriä.

Energiapolitiikan johtamisen hajautuminen kolmeen eri ministeriöön aiheuttaa keskustanuorten mielestä epäjohdonmukaista energiapolitiikkaa.

– Kärjistetysti voidaan sanoa, että kun työ- ja elinkeinoministeriö laskee voimaloiden piippuja niin ympäristöministeriö suojelee ilmastoa ja luontoa, valtiovarainministeriö istuu rahakirstun päällä ja maa- ja metsätalousministeriö vahtii luonnonvarojen käyttöä, Keskustanuoret kritisoi nykytilannetta.

Uuden ministerin tehtävä olisi keskustanuorten mukaan huolehtia, että hallituksen tavoite täysin uusiutuviin energiamuotoihin perustuvasta Suomesta saavutetaan.

Kannanoton lisäksi keskustanuoret päätti liittokokouksessa muun muassa suhtautumisestaan 94 aloitteeseen, eläinpoliittisesta linjauksesta, kaupunkipoliittisesta ohjelmasta sekä kunta- ja kaupunkiteeseistä.

Liittohallituksesta erovuorossa olleiden viiden jäsenen tilalle valittiin Reetta Paukkunen Lapista (113 ääntä), Juho Korpela Etelä-Pohjanmaalta (111 ääntä), Jere Nuutinen Pohjois-Karjalasta (104 ääntä), Janne Kallunki (Kainuusta) 72 ääntä ja Väinö Tuovinen Uudeltamaalta (71 ääntä). Varajäseniksi valittiin Aino-Riikka Simula Pirkanmaalta (67 ääntä) ja Tuija Patana Pohjois-Pohjanmaalta (59 ääntä).

Keskustanuoret pääsivät myös ensimmäistä kertää äänestämään kansainvälisten asioiden sihteereistään.

Tehtävään valittiin kaksivuotiskaudelle Sara Saramäki Uudeltamaalta ja yksivuotiskaudelle Noora Hammar Varsinais-Suomesta.

Keskustanuorten liittohallitus täydentyi viidellä jäsenellä ja kahdella varajäsenellä. Kuvassa vasemmalta Väinö Tuovinen, Juho Korpela, Jere Nuurinen, Janne Kallunki, Reetta Paukkunen, Aino-Riikka Simula ja Tuija Patana. (Kuva: Suzana Bincl / Keskustanuoret)
Keskustanuorten kansainvälisten asioiden sihteereiksi valittiin Noora Hammar (vasemmalla) ja Sara Saramäki (oikealla). (Kuva: Taneli Kastikainen / Keskustanuoret)