Keskustan valtiosihteereiksi Tiilikainen, Aula, Puumala sekä Partanen

Keskusta

Keskustan ministerit ovat valinneet valtiosihteereikseen Kimmo Tiilikaisen, Maria Kaisa Aulan, Tuomo Puumalan sekä Jari Partasen.

Tiilikaisesta on tulossa keskustan ministeriryhmän valtiosihteeri. Hänen päätehtävänään on neuvotella EU:n rahoituskehyksistä.

Tiilikainen on toiminut viimeksi ympäristöministerinä Sipilän hallituksessa. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa maatalousministerinä ja on entinen kansanedustaja. Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Valtiovarainministeri Mika Lintilän valtiosihteeriksi on tulossa valtiotieteen lisensiaatti Maria Kaisa Aula. Aula siirtyy tehtävään sosiaali- ja terveysministeriöstä, jossa hän on työskennellyt lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman hankejohtajana. Aula on entinen lapsiasiavaltuutettu ja kansanedustaja.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon valtiosihteeriksi esitetään yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Puumalaa. Puumala on aiemmin toiminut muun muassa kansanedustajana. Hän on myös entinen keskustan varapuheenjohtaja.

Elinkeinoministeri Katri Kulmunin valtiosihteeriksi esitetään oikeustieteen maisteri Jari Partasta. Partanen toimi edellisessä hallituksessa keskustan ministeriryhmän poliittisena valtiosihteerinä. Aiemmin Partanen on toiminut muun muassa keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerinä.

Keskustan valtiosihteerinimityksistä ovat päättäneet ministerit itsenäisesti.

Lopullisesti valtiosihteerit nimittää Valtioneuvosto yleisistunnossaan turvaselvitysten valmistuttua. Ministerien henkilökohtaisen luottamuksen varassa toimiva valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Valtiosihteeri avustaa ministeriä poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa sekä muun muassa EU- ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.