Keskustan Honkonen laajentaisi lääkäri- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden rokotusoikeutta – "Toisi useita tuhansia päteviä rokottajia"

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkosen mukaan koronarokottajia voitaisiin saada tuhansia lisää, jos lääketieteen opiskelijat ja sairaanhoitajaopiskelijat otettaisiin nykyistä laajemmin mukaan rokotustyöhön.

Honkonen on toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomesta. Hän sanoo tiedotteellaan, että muutos vaatisi lääkäri- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden rokotusoikeuden laajentamista. Tällä hetkellä oikeus on vain kyseisten alojen loppuvaiheen opiskelijoilla. Honkosen mukaan rokotustaito saavutetaan eri arvioiden perusteella jo ensimmäisen opintovuoden jälkeen.

– Asetusta tulisi muuttaa siten, että opiskelijat saavat muun laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön valvonnassa oikeuden rokottaa esimerkiksi ensimmäisen opintovuoden jälkeen ja asiaan kuuluvan opintokokonaisuuden suoritettuaan, Honkonen ehdottaa.

Honkosen mukaan muutoksen myötä sekä julkiselle että yksityiselle sektorille voitaisiin saada melko nopeasti useita tuhansia rokotustaitoisia opiskelijoita.

– Koska yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat joka tapauksessa pääosin etäopetuksessa, on oletettavaa, että erityisesti tuntiperusteisesti palkattuun työhön olisi saatavilla useita tuhansia päteviä rokottajia. Tämä olisi opiskelijoille myös hyvää käytännön kokemusta ja harjoitusta.