Keskustan Heikkinen varoittaa koronakriisin rappeuttavan toiminta- ja työkykyä – vaatii panostuksia seuraavaan lisäbudjettiin

Koronakriisi

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen on huolissaan ihmisten toiminta- ja työkyvyn heikentymisestä koronakriisin keskellä.

Hän esittää jo seuravaan lisäbudjettiin toimia sekä panostuksia vaarantuneen toiminta- ja työkyvyn tukemiseksi.

Heikkisestä esimerkiksi työikäisten saumattoman hoitoketjun ja kuntoutuspolun luominen olisi konkreettinen ja kustannustehokas satsaus.

– Keski-Suomen mallin levittäminen kaikkialle Suomeen tukisi myös jo työelämän jättäneiden hyvinvointia, kun esimerkiksi monin tavoin kuormitetun sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan työhyvinvointiin ja siten alan houkuttelevuuteen voitaisiin nykyistä paremmin vaikuttaa, kansanedustaja toteaa tiedotteessaan.

Lisäksi Heikkinen kantaa huolta vanhusten toimintakyvystä, joka voi rapautua liian vähäisen fyysisen aktiivisuuden takia.

– Ikäihmisten, jotka eivät ole päässeet muutamaan kuukauteen tuttujen harrastustensa pariin, sovittuun fysioterapeutin tapaamiseensa tai edes kauppa-asioille, toimintakyky on vakavasti vaakalaudalla.

Puolueensa varapuheenjohtaja muistuttaa myös, että koronaepidemian kannalta kriittisillä aloilla työskentelevien työkyky täytyy huomioida erityisesti jaksamisen kannalta, kun siirrytään akuutin kriisin jälkeiseen aikaan.

– Sosiaalihuollon työntekijät, opettajat ja terveydenhuollon ammattilaiset kohtaavat koronaepidemian aiheuttaman pahoinvoinnin ja työkuorman kasvun. Epävarmuus kriisin kestosta ja etenemisestä kuormittaa myös henkistä jaksamista.