Kärnä: Keskittämistä ja maatalouden alasajoa ajaneet ovat nyt kuin “urea sukassa“

Koronavirus

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on tyytyväinen, että ihmisten tietoisuus kotimaisen maataloustuotannon tärkeydestä ja huoltovarmuudesta näyttää lisääntyneen koronaviruskriisin myötä.

– Samalla on ymmärretty, että hajautettu yhteiskunta suojaa suomalaisia tällaisissa kriiseissä.

Kärnän mielestä on sinällään hyvä, että ihmisten kriisitietoisuus on lisääntynyt, mutta samalla on äärimmäisen ikävää, että sen täytyy tapahtua tällaisen inhimillisen ja taloudellisen katastrofin kautta.

– Toivottavasti jokainen nyt viimeinkin ymmärtää, miksi kotimainen maataloustuotanto on meille niin äärimmäisen tärkeää ja miksi hajautettu yhteiskunta on hyvä asia. Ruoka ei hyppää itsestään kauppojen hyllyille ja mikäli siitä tulisi aito puute, olisimme todella pahassa tilanteessa. Erityiskiitokset siis terveys- ja turvallisuusviranomaisten lisäksi suomalaisille tuottajille. Te suojaatte työllänne koko yhteiskuntaa.

Kärnän mukaan hajautettu yhteiskuntarakenne suojaa suomalaisia koronaviruksen kaltaisten tartuntatautien jyllätessä.

Hajautettu yhteiskunta varmistaa Kärnän, mukaan, että taudit eivät leviä joka paikkaan ainakaan yhtä aikaa ja tämä pitää terveydenhuoltojärjestelmämme toimintakykyisenä kriisissä kuin kriisissä.

– Keskittämistä ja oman maataloustuotannon alasajoa ajaneet poliitikot ovat nyt hiljaa kuin urea sukassa. On syytä ollakin, sillä heidän virheensä on nyt paljastunut.

Kärnä toivoo, että kriisin myötä löytyy jatkossa myös konsensus siitä, että hajautettu yhteiskunta ja oma maataloustuotanto on kansallinen etumme.

Kriisitoimiin tammikuusta asti herätellyt Kärnä katsoo myös, että nyt ei ole oikea aika politikoida kriisin hoitamisella.

– Terveysviranomaiset tarvitsevat nyt työrauhaan tilanteen hoitamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tänään kuulemme myös lisätoimista. Jälkiselvittelyjen aika tulee myöhemmin ja suomalaiset voivat olla varmoja, että ne selvitykset myös tehdään ja ”päitä putoilee” tarvittaessa.