Kansanedustaja Elorannalla koronatartunta – mahdollisia altistuksia jäljitetään eduskunnassa

Korona

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannalla (sd.) todettiin koronavirustartunta lauantaiaamuna. Hän on Suomessa neljäs kansanedustaja, joka on saanut tartunnan.

Asiasta tiedotti eduskunta. Eduskunnan työterveysasema ja Helsingin terveystoimen tartuntayksikkö ovat aloittaneet jäljityksen selvittääkseen torstaina mahdollisesti tapahtuneita altistuksia.

–  Epäily torstain mahdollisista altistuksista koskee sivistysvaliokuntaa, jonka kokoukseen Eloranta osallistui. Hän sen sijaan ei ollut paikalla eduskunnan kyselytunnilla, kertoi eduskunnan hallintopäällikkö Pertti Rauhio STT:lle.

Rauhion mukaan Eloranta oli lounastanut eduskunnassa torstaina yksin ruokapöydässä.

–  Tuo sulkee todennäköisesti jatkotartunnan suurimman riskitekijän pois. Sivistysvaliokunnan kokouksissa käytetään maskeja ja turvavälejä, hallintojohtaja lisäsi.

Aiemmista kansanedustajien koronatapauksista ei Rauhion mukaan aiheutunut jatkotartuntoja eduskunnassa.

Eloranta kertoi STT:lle lauantaina, että hänellä on koronaoireina pääkipua, lievää kurkkukipua sekä ”isosti uupunut olo”. Kuumetta hänellä ei ole ollut. Koronaoireiden Eloranta kertoi alkaneen torstai-iltana.

Eloranta sanoi olleensa torstaina eduskunnassa noin 2,5 tuntia, minä aikana ainoa ryhmätapaaminen oli sivistysvaliokunnan kokous.

–  Minun oli tarkoitus osallistua myös (täysistuntosalin) kyselytunnille, mutta samaan aikaan minulla oli Eurooppa-asioihin liittynyt etäkokous. Päätin valita etäkokouksen, näin jälkeenpäin ajatellen onneksi.

Kansanedustaja hämmästelee, mistä hän on voinut koronatartunnan saada. Hän kertoo käyneensä viimeisen viikon aikana yhden kerran ruokakaupassa. Eloranta suositti suomalaisille huolellista koronahygieniaa ja turvavälin pitämistä sekä muistutti kasvomaskien käytön tärkeydestä.

–  Kun kaikki eivät käytä maskia, he vaarantavat meidän muiden terveyden.