Kalmari: Älä osta lihaa, josta ei löydy joutsenlippua!
– Elintarvikkeista ei ole aina helppoa erottaa alkuperämaata, mutta onneksi on olemassa Hyvää Suomesta -joutsenmerkki. Se kertoo lihan alkuperän olevan sataprosenttisen suomalaista.
Näin muistuttaa eduskunnan lähiruokakerhon puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari.
Hänen mukaansa suomalainen eettisesti ja kestävästi tuotettu liha on vastuullinen, turvallinen ja laadukas valinta.
– Se takaa hyvän maun lisäksi hyvän omantunnon elävästä maaseudusta. Antibiootteja käytetään Suomessa vain eläinten sairauksien lyhytaikaiseen hoitoon, eikä ennaltaehkäisevästi, Kalmari listaa.
Hyvää Suomesta –merkkiä käytetään myös valmisruokien kotimaisuustakuuna.
– Kun valitsee joutsenmerkillä varustettuja valmisruokia, leikkeleitä ja makkaroita, ostaja voi olla varma tuotteeseen käytetyn lihan suomalaisuudesta sekä siitä, että tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa, Kalmari toteaa.
Kansanedustaja iloitsee, etteivät ruokaskandaalit ole yltäneet Suomeen kovin suuresti.
– Tilanne ei ol itsestäänselvyys vaan tietoinen valinta puhtauden ja laadun puolesta, hän korostaa.
Kalmari kannustaa kaikkia tekemään oikeita valintoja, jotta tulevaisuudessakin Suomalainen puhdas ja ravitseva ruoka voi olla ylpeydenaiheemme!