"Jotain rajaa" – Nuivista ihmisoikeuspuheista syytetty SDP-edustaja puolustautuu vasemmistoliittolaisen ripitykseltä

Politiikka

Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo moittii kovin sanoin SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluomaa ”nuivasta suhtautumisesta ihmisoikeuksiin”.

Demariedustaja arvioi Demokraatille valtioneuvoston julkaisemaa tutkimusta, jossa selvitettiin viime vaalikaudella ulkomaalaislakiin tehtyjen muutosten seurauksia.

Heinäluoman mukaan on selvää, että kansainvälistä suojelua hakevien oikeusturvan on toteuduttava.

– Samalla pidän tärkeänä, että emme sulje silmiämme turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytöltä.

Lisäksi Heinäluoma sanoo, että on lähtökohtaisesti ongelmallista, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan ihminen jää ratkaisusta huolimatta maahan.

Heinäluoman mukaan se syö järjestelmän uskottavuutta.

Honkasalo twiittaa, ettei Heinäluoman asenne tule hänelle yllätyksenä.

– Ei ole uutta. Nuiva suhtautuminen ihmisoikeuksiin on näkynyt myös valtuustotyössä. Erittäin ikävää. Ikävintä kommenteissa on kuitenkin se, ettei Heinäluoma tiedä mistä puhuu, kun puhuu kielteisen päätöksen saaneista kategorisesti. Olisi kannattanut perehtyä niihin selvityksiin.

Heinäluoma ei sulata kollegansa kritiikkiä.

– Kerrotko vielä Veronika miten nuiva suhtautuminen ihmisoikeuksiin on näkynyt? Päinvastoin olen puolustanut hädänalaisten ihmisten oikeutta turvaan sekä täällä laillisesti ja oleskeluluvalla olevien oikeutta mm. kielikoulutukseen ja työelämään. Jotain rajaa näissä syytöksissä.