Irpinin kauhut synkistivät eurooppalaisjohtajien ilmeet – Katso kuvat

Ukrainan sota

Ilmeet olivat vakavat, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Italian pääministeri Mario Draghi vierailivat torstaina Irpinissä Ukrainassa.

Kiovan lähettyvillä sijaitsevan Irpinin laajat ja järkyttävät tuhot ovat saaneet paljon kansainvälistä huomioita sen jälkeen, kun venäläisjoukot vetäytyivät alueelta. Myös lähellä sijaitsevassa Butshassa tapahtuneet siviilien teloitukset ovat järkyttäneet maailmaa.

BBC:n mukaan Macron ja Scholz luonnehtivat näkemäänsä brutaaleiksi ja barbaarisiksi.

– Tämä on sankarillinen kaupunki, sanoi Macron.

– Tämän sodan on loputtava, julisti puolestaan Scholz.

Sekä Macronia että Scholzia on arvosteltu aiemmin voimakkaasti Ukrainan sotaan liittyvien kommenttien vuoksi. Macron kohahdutti hiljattain lausunnollaan, jossa hän toivoi, ettei Venäjää nöyryytettäisi liikaa Ukrainassa. Scholzia on puolestaan arvosteltu muun muassa hitaudesta Ukrainan tukemisessa.

Eurooppalaisjohtajien vierailulta otetuissa kuvissa huomio kiinnittyy etenkin kolmikon synkkiin ilmeisiin.

Aiemmin maailmalla huomioitu myös Suomen pääministerin Sanna Marinin (sd.) paljonpuhuvat ilmeet, kun hän kävi tutustumassa Irpinin ja Butshan tuhoihin.

Katso kuvat Macronin, Scholzin ja Draghin vierailusta Irpiniin.

LEHTIKUVA / AFP / LUDOVIC MARIN
LEHTIKUVA / AFP / LUDOVIC MARIN
LEHTIKUVA / AFP / LUDOVIC MARIN
Macron, Scholz ja Draghi tapasivat vierailullaan myös Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin. Macron halasi Zelenskyitä Kiovassa pidetyn tiedotustilaisuuden jälkeen. LEHTIKUVA / AFP / LUDOVIC MARIN
Sanna Marin vieraili Irpinissä ja Butshassa toukokuussa. Hänen ilmeensä oli paljonpuhuva. ”Tavallisten ukrainalaisten kärsimys on koskettanut meitä kaikkia syvästi. On tärkeää näyttää avoimesti inhimillinen puolemme epäinhimillisten julmuuksien edessä. Silti tiedämme nyt, mihin Venäjä pystyy,” Marin sanoi vierailun yhteydessä. KUVA: IRPININ KAUPUNGINHALLITUS