Honkonen: Politiikan on tähdättävä siihen, etteivät suomalaisten väliset erot kasva – toisi kouluihin erityistä poikapedagogiikkaa

Politiikka

Hallituskumppaneiden arvot ovat todella kaukana keskustalaisten arvoista tietyissä asioissa, mutta Suomi on rakennettu yhteisymmärrystä luomalla, kirjoittaa keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen Facebookissa.

Honkosen mukaan erityisesti käsitykset vastuusta talouden suhteen ja erilaiset perusarvot erottavat hallituspuolueita.

– Kuitenkin vastuunkanto on sitä, että toimitaan kulloinkin annetuilla edellytyksillä suomalaisten parhaaksi. Itse en toivo Suomeen ns. blokkipolitiikkaa, jossa tietyt puolueet eivät voi tehdä yhteistyötä keskenään. Suomalainen yhteiskunta on rakennettu luomalla yhteisymmärrystä kommunisteista kokoomukseen ja tästä perinteestä haluan pitää kiinni, Honkonen kirjoittaa.

Honkosen mukaan politiikan on tähdättävä siihen, etteivät suomalaisten väliset tulo- ja hyvinvointierot kasva. Kansanedustaja nostaa konkreettisena huolena tyttöjen ja poikien väliset erot oppimistuloksissa.

– Erot poikien ja tyttöjen välillä oppimistuloksissa, kuten lukutaidossa ovat hälyttäviä. Sama toistuu terveydessä ja koulupudokkuudessa, pojat pärjäävät huonommin. Kouluihin tarvitaan erityistä poikapedagogiikkaa nykyistä enemmän.

Honkonen muistelee päivityksessään myös vuoden takaista keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautumistaan. Hänet valittiin Oulun puoluekokouksessa puolueen varapuheenjohtajaksi.

– Sain jytäkän luottamuksen varapuheenjohtajan tehtävään, sitä olen nöyrällä asenteella koittanut hoitaa. Koronasta johtuen kentälle ei ole päässyt kuten olisin toivonut. On silti ollut hienoa aikaa tehdä työtä osana keskustan puoluejohdon tiimiä Annikan johdolla, Honkonen kiittelee.

Vuosi sitten ilmoitin ilmoitin lähteväni keskustan pj-kisaan. Puoluekokous oli ja teki valintansa, ne vaiheet tunnetaan….

Julkaissut Petri Honkonen Tiistaina 3. elokuuta 2021