Helsingin Keskusta vaatii sujuvampaa koronatestausta kaupunginhallituksen käyttövarojen lisäyksellä ja HUS-alueen lapsiperheiden omalla palvelunumerolla

Sosiaalisia eroja ei saa päästää repeämään korona-ajan seurauksena, piirikokous linjaa
Keskusta

Helsingin Keskustan mielestä jokaiselle kaupunkilaiselle pitää turvata välitön pääsy koronatestaukseen.

– Tällä hetkellä testaukseen pääseminen ei ole johdonmukaista ja jonot ovat pitkät, maanantai-iltana koolla ollut piirikokous toteaa kannanotossaan.

Helsingin Keskusta muistuttaa, että testauksen ongelmat johtuvat resurssi- ja organisointipulasta. Ratkaisuksi se esittää, että Helsingin kaupunginhallituksen käyttövaroja lisätään, jotta kuntalaisten testaaminen voidaan turvata. 

Helsingin Keskusta myös ehdottaa, että HUS-alueella otetaan käyttöön lapsiperheiden vanhemmille suunnattu oma yleinen koronapalvelunumero.

– Tämän palvelunumeron kautta päiväkotilasten ja koululaisten vanhemmat voisivat saada tietoa ja tarvittaessa lähetteen koronatestaukseen, piiri toteaa.

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Antti Siika-aho. Kuva: Pauliina Pohjala

Pääkaupungin keskustapiirissä nähdään tarve poikkihallinnolliselle suunnitelmalle, jotta arki turvataan erityisesti pienituloisille ja lapsiperheille.

– Koronakevään aikana lisääntynyt perheväkivalta, toimeentulo-ongelmat sekä esimerkiksi liikkumisen vaikeutuminen ovat ajaneet monet pienituloiset ja lapsiperheet vaikeuksiin.

Helsingin Keskusta ehdottaa laaja-alaista oikeudenmukaisuusohjelmaa, jota ryhdytään panemaan toimeen ensi tilassa.

Helsingin kokoisella kaupungilla ei ole varaa päästää sosiaalisia eroja repeämään, piiri toteaa.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ohjelmaa keskusta toteuttaisi ensi vaiheessa lisäämällä kaupunginhallituksen käyttövaroja.

– Esimerkiksi kehitysvammaiset ja osatyökykyiset ovat kohdanneet erityisiä haasteita korona-aikana. Helsingin Keskustan mielestä kestävä ratkaisu on turvata muun muassa sosiaalisektorin riittävä rahoitus kaupungin talousarvioissa, piirikokous päätti.