Eurovaaliehdokas Kemppainen: Perussuomalaisten veljeily Venäjä-mielisten kanssa merkitsee sitä, että eurovaalit määrittelevät Suomen ulkopoliittista suuntaa

Eurovaalit

Eurovaaleista on entistä selvemmin tulossa vaalit, joissa määritetään myös Suomen ulkopoliittista suuntaa, keskustan eurovaaliehdokas Jouni Kemppainen näkee.

– Syynä tähän on perussuomalaisten euroehdokkaiden ja puoluejohdon harrastama veljeily Ranskan, Italian ja muiden maiden Venäjä-mielisten ja Venäjältä rahoitusta saavien puolueiden kanssa. Suunnitteilla on jopa yhteinen parlamenttiryhmä europarlamenttiin, Kemppainen kirjoittaa blogissaan.

Kemppaisen mukaan tällä on merkitystä Suomen ulkopolitiikalle, koska perussuomalaiset on eduskunnan toiseksi suurin puolue, jolla on hallussaan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan tuoli. Tällä hetkellä sillä istuu Laura Huhtasaari, joka osallistui viikonvaihteessa eurooppalaisten oikeistopopulistien kokoontumiseen Milanossa.

– Suurin osa tuntemistani perussuomalaisista ja heidän kannattajistaan ovat aidosti isänmaallisia ja itsenäisyyttämme puolustavia suomalaisia, mutta heidän tukemansa puolueen johtajien toiminta alkaa näyttää varsin kyseenalaiselta.

Kemppaisen mielestä perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon olisi nyt viimeistään vihellettävä peli poikki.

Hän kysyykin, irtisanoutuvatko Halla-aho ja Laura Huhtasaari yhteistyöstä Venäjä-mielisten puolueiden kanssa ja tuomitsevatko he yksiselitteisesti Krimin ja Itä-Ukrainan miehityksen.

Epäselvyyksiin meillä ei ole nyt varaa, Kemppainen huomauttaa.