Epidemiatilanne on Suomessa ehkä kääntymässä huonoon suuntaan, THL arvioi

Koronatartunnat

Tilanne koronavirusepidemiassa on Suomessa mahdollisesti kääntymässä huonoon suuntaan, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta STT:lle tiistai-iltana.

Tervahaudan mukaan kasvaneet tartuntaluvut sekä uudet kuolemantapaukset aiheuttavat huolta ja kysymyksiä siitä, minkälaisilla toimenpiteillä epidemiaan pitäisi vastata.

THL tiedotti poikkeuksellisesti tiistaina, että Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Aikaisemmin THL on kertonut päivittävänsä tiedot kuolleista vain maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tähän mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa yhteensä 331.

THL päivitti tiistaina myös sairaalahoidossa ja tehohoidossa olevien määrän. Tiistaina sairaalahoidossa oli kuusi ihmistä, joista yksi oli tehohoidossa.

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana eli heinäkuun 26. päivän ja elokuun ensimmäisen päivän välillä todettiin 69 uutta tautitapausta.

Raportointiviiveet voivat THL:n mukaan kuitenkin vaikuttaa tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson lukumääriin.

Tervahauta muistuttaa, että kansainvälisesti verrattuna epidemiatilanne on Suomessa kuitenkin rauhallisella tasolla. Uudet kaksi kuolemantapausta eivät myöskään isossa kuvassa kerro Tervahaudan mukaan muutoksesta epidemiatilanteessa.

– Tilastoissa on aina satunnaisvaihtelua. On kuitenkin syytä miettiä, mitä viranomaiset ja me kaikki voimme tehdä, jotta tilanne ei käänny huonommaksi, Tervahauta sanoo.

THL ei vielä tiedä, missä kaksi koronaan liittyvää kuolemantapausta ovat tapahtuneet.