Teollisuusmaiden työttömyys putosi mittaushistorian alhaisimmalle tasolle

Teollisuusmaiden keskimääräinen työttömyysaste putosi helmikuussa 5,2 prosenttiin.
Työttömyys

Teollisuusmaiden työttömyys putosi helmikuussa mittaushistoriansa alhaisimmalle tasolle, kertoo teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD.

OECD-maiden keskimääräinen työttömyysaste putosi helmikuussa 5,2 prosenttiin, mikä on alhaisin lukema vuonna 2001 alkaneen työttömyyslukujen tilastoinnin aikana.

Tammikuussa OECD-maiden keskimääräinen työttömyysaste oli 5,3 prosenttia.

OECD kiinnittää huomiota myös siihen, että helmikuussa teollisuusmaiden keskimääräinen työttömyysaste putosi koronapandemiaa edeltävää aikaa alemmalle tasolle. Helmikuussa 2020 eli ennen pandemiaa teollisuusmaiden keskimääräinen työttömyysaste oli 5,3 prosenttia.

Euroalueen työttömyysaste oli helmikuussa 6,8 prosenttia, Yhdysvaltain työttömyysaste 3,8 prosenttia ja Japanin 2,7 prosenttia. Suomen työttömyysaste oli helmikuussa OECD-tilaston mukaan 6,5 prosenttia.

OECD-maiden korkein työttömyysaste mitattiin helmikuussa Espanjassa, missä työtä vailla oli 12,6 prosenttia työvoimasta. Alhaisin työttömyysaste mitattiin Tshekissä, missä työtä vailla oli 2,4 prosenttia työvoimasta.

Euroalueen talousmahdissa Saksassa työtä vailla oli helmikuussa 3,1 prosenttia työvoimasta.

OECD-maiden työttömien yhteenlaskettu määrä putosi helmikuussa 34,9 miljoonaan, mikä on 0,7 miljoonaa vähemmän kuin kaksi vuotta sitten ennen koronapandemian laajenemista maailmanlaajuiseksi.