Elsi Katainen kiittelee EU-tason sopua rekkaliikenteen säännöistä – “yöksi ei tarvitse jäädä tien päälle“

EU

Europarlamentaarikko Elsi Katainen (Renew/kesk.) on iloinen maantieliikennealaa uudistavan liikkuvuuspaketin hyväksymisestä EU-parlamentissa.

Suomalaisittain keskeisenä hän näkee joustot kuljettajien ajo- ja lepoaikoihin.

Käytännössä heti voimaan astuu muutos, jonka myötä kuljettaja pystyy ajoittain jatkamaan päivittäistä ajoaikaansa 1–2 tunnilla.

Sopu lakipaketista ei syntynyt Kataisen mukaan helpolla. Itä-Euroopan maissa uudistusta on vastustettu äänekkäästi. Jatkossa auton hytissä ei saa viettää pitkiä viikkolepoja ja ulkomailta kotiin on päästävä säännöllisesti.  

– Tarkoitus on mahdollistaa kotiinpaluu viikonloppuvapaita kohden niin, ettei yöksi tarvitse jäädä tien päälle. Tällaiset kuljettajan arkea helpottavat joustot ovat erittäin tervetulleita, Katainen kertoo.  

Lakipaketti hyväksyttiin keskiviikkoillan täysistunnossa.

Se tuo Kataisen mukaan muutoksia tavaraliikennettä, kansainvälisiä kuljetuksia ja kuljettajien työoloja koskeviin sääntöihin.

– Liikkuvuuspaketti parantaa Suomen edellytyksiä kuljetusalan kovassa kilpailussa ja selkeyttää pelisääntöjä, tästä on syytä olla tyytyväinen, Katainen iloitsee.

Hän haluaa antaa kiitosta erityisesti paketin kanssa pitkään puurtaneille europarlamentaarikoille Henna Virkkuselle (kok.) ja Merja Kyllöselle (vas.).