Atria laajentaa siipikarjatuotantoa ja investoi 155 miljoonaa euroa uuteen tehtaaseen Nurmossa – "Hieno uutinen Etelä-Pohjanmaalle"

Talous

Atria on tehnyt päätöksen historiansa suurimmasta investoinnista.

Siipikarjatuotanto laajenee merkittävästi, kun Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen rakennetaan uusi tehdas. Investoinnin arvo on noin 155 miljoonaa euroa ja se sisältää uusien teurastus-, leikkuu- ja pakkauslinjojen rakentamisen, Atria kertoo tiedotteessa.

Investoinnin myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia.

Atria kertoo, että siipikarjanlihan kulutus on kasvanut voimakkaasti Suomessa jo usean vuoden ajan.

Vuosina 2010–2019 kananlihan kulutus on kasvanut lähes neljä prosenttia vuosittain. Kulutuksen kasvun ennustetaan myös jatkuvan Suomessa voimakkaana.

– Noin vuosi sitten käynnistimme uuden tehtaan suunnitteluhankkeen ja viranomaislupiin liittyvät hakuprosessit, Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhn sanoo tiedotteessa.

– Nurmon siipikarjatehdasta on uudistettava ja kapasiteettia täytyy lisätä pystyäksemme vastaamaan tulevaisuuden kulutuskysyntään, hän toteaa.

Uuden tehtaan rakennustyöt käynnistyvät Atrian mukaan mahdollisimman pian. Tehtaan arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis aikaisintaan vuoden 2024 aikana.

Keskustan seinäjokelainen kansanedustaja Pasi Kivisaari iloitsee Atrian investoinnista.

– Hieno uutinen Etelä-Pohjanmaalle. Atrian jätti-investointi vahvistaa elinkeinoelämää, taloutta ja työllisyyttä, Kivisaari kirjoittaa Twitterissä.

Hän sanoo, että nyt on aika laittaa myös liikenneinfra kuntoon.