Annika Saarikon aviomies Erkki Papunen Iltalehdelle: “Meillä poikien kanssa isänmaa tulee tutuksi eri kolkilta“

Keskusta

Annika Saarikon puoliso Erkki Papunen ja parin lapset aikovat silloin tällöin kiertää Suomea keskustan uuden puheenjohtajan mukana.

– Meillä poikien kanssa isänmaa tulee tutuksi eri kolkilta. Päästään reissaamaan. Pitäisin aika selvänä, että lähdemme silloin tällöin mukaan. Se riippuu toki omista töistäni myös. Tämä on myös mahdollisuus nähdä juttuja, joita emme muuten näkisi, Papunen pohtii Iltalehden haastattelussa.

Valtiovarainministeriössä juristina työskentelevä Papunen tarkentaa, ettei perhe välttämättä osallistu keskustan kokouksiin ja tilaisuuksiin.

– Jos on jokin kokous, meidän ei ehkä tarvitse juuri sinne mennä. Voimme olla matkassa mukana. Se ei ole perheestä erossa olemista kuten olisi se, että olisimme absoluuttisesti tuhannen kilometrin päässä.

Papunen uskoo, että Saarikon puheenjohtajuuden vaikutus perhe-elämään jää nähtäväksi.

– Se, mitä se (puheenjohtajuus) tarkoittaa, on vielä pimennossa. Siinä mielessä on hämmentynyt fiilis. Paineet ja odotukset kohdistuvat viime kädessä puheenjohtajaan, olivatpa ne sitten kohtuullisia tai kohtuuttomia.

Parasta Saarikossa on aviomiehen mukaan tämän ”kokonaisvaltaisuus”.

– Kun hän johonkin heittäytyy, hän tekee sen niin totaalisen kokonaisena, liittyen sekä politiikkaan että moniin muihin puuhasteluihin. Hän on sitä myös ihmisenä toisille ihmisille. Puolison asemassa tämä on tietysti erittäin keskeinen juttu.