Ähtärin pandat ryhtyivät kotimaisen ruuan mannekiineiksi – Etelä-Pohjanmaan bambu maistuu ulkomaista paremmin, kertoo Keski-Uusimaa
Ähtärin pandat popsivat mieluiten kotimaista bambua, kertoo sanomalehti Keski-Uusimaa (26.11.)
Pyry ja Lumi saivat maistaa Etelä-Pohjanmaalla kasvatettua bambua ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten. Tarjolla oli myös ulkomailta tuotua, mutta kotimainen vei voiton.
Bambua pandalle -hanke näyttää onnistuneen tavoitteessaan löytää Suomen ilmastoon sopivia ja pandoille maistuvia bambulajikkeita.
Valinnanvaraa riittää, sillä bambulajikkeita on kaikkiaan noin tuhat. Ähtärissä ja lähialueilla niistä on kokeiltu yli kahtakymmentä, ja kasvattajia hankkeessa on mukana kolmekymmentä, kertoo Keski-Uusimaa.
Pandat ovat tunnettuja nirsoudestaan, sillä ne eivät syö mitään muuta kuin bambua. Ähtärin kaksikko joutuu järsimään sitä noin 500 kiloa viikossa, joten kotimainen tuotanto on tervetullutta.