Äänestäjät ymmärtävät aluevaalien merkityksen, keskustan Lohi uskoo – "Ihmisille bensa-asema ei ole soteasema"

Aluevaalit

Viimeisimmät mielipidemittaukset povaavat tiukkaa kisaa aluevaalien kärkikolmikosta, ja keskusta kolkuttelee kakkospaikkaa, keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi kirjoittaa Suomenmaan Puheenvuorossa.

Lohen mukaan keskustan ehdokkaat ovat varmimmin turvaamassa lähipalvelut kaikille.

– Kokoomuksen ehdokkaat ovat sitten toisessa päässä yhdessä vihreiden ehdokkaiden kanssa. Vaikka vaalikentillä suu puhuukin toista, lähipalveluiden puolustamisen osalta heidän sydän ei ole oikealla vaan väärällä puolella.

Lohen mielestä äänestäjät ymmärtävät nyt sosiaali- ja terveyspalveluiden valtavan tärkeän merkityksen.

– Jos kyseessä olisi nyt maahanmuuttoviraston aluevaalit, emme ehkä olisi yhtä vahvoilla, Lohi viittaa perussuomalaisten tärkeimpään teemaan.

– Vaalit ovat näyttämässä myös sen, että ihmisille bensa-asema ei ole soteasema. Vaikka dieselin ja bensan hinta on noussut sietämättömän korkeaksi, näissä vaaleissa emme ratkaise tätä kipeää ongelmaa.

Keskusta on noussut gallupien kärkikahinoihin ehdokasjoukon erinomaisella vaalityöllä, Lohi uskoo.

– Eri puolilla Suomea kiertäessäni olen nähnyt paljon innostuneita ihmisiä ja hymyileviä ehdokkaita.

– Edes korona ei ole onnistunut lannistamaan meitä. Paikalle tulleita kansalaisia on lähestytty tilaisuuksissa arjen tärkeillä asiakysymyksillä ja samalla on kerrottu mistä näissä vaaleissa on oikeasti kysymys.

Lohen mukaan keskustan on onnistunut synnyttämään vaalien keskeisen keskusteluteeman siitä, kuinka lähipalvelut turvataan kaikille suomalaisille asuinpaikkaan ja lompakon paksuuteen katsomatta.

– Jokaisessa vaalikoneessa on kysytty keskustan vaalilupauksesta: Tulisiko soteasema olla jokaisessa kunnassa?

Aluevaalit järjestetään sunnuntaina.