Tekemistä ja ratkaisuja, ei menneisyyteen haikailua tai toisten arvostelua

Puheenvuoro

Ei ole keskustalla tulevaisuutta. Se tulee vajoamaan viiden prosentin marginaalipuolueeksi. Miksi se sieki olet vielä mukana, eikö olis viisaampi vaihtaa hevosta?

Näitä kuluneempaakin kuluneita fraaseja olen joutunut kuuntelemaan keskustan rypiessä kannatusalhossa viime vuodet.

Sitten tuli kevät 2021 ja kannatusmittaus nimeltä nuorisovaalit, 27 000 vastaajan otannalla.

Tulos laittoi 10 kg:n jauhosäkin suuhun kaikille gallupeille. Yskintä oli jopa niin kovaa, että politiikan asiantuntijat eivät löytäneet enää muuta syytä tulokselle, kuin väärin järjestetyt vaalit. Hymyilin tahattomasti ääneen. 

Nuorten antama suosituimman puolueen mandaatti oli väkevä muistutus keskustan olemassaolon tärkeydestä politiikan janalla tasapainoittavana, maadoittavana ja rakentavana kompromissien tekijäpuolueena.

Keskustan avulla Suomeen pystytään luomaan vakautta ja ennustettavaa tulevaisuutta. 

Toimiva puoleen johto on keihäämme kärki.

Heidän tehtävänään on hioa kärjestä niin terävä, että se läpäisee kaiken sen muunnellun totuuden, tarkoituksenhakuisen väärinymmärtämisen ja keskustan arvostelun.

Keihäs ei lennä kuitenkaan pelkän kärjen avulla, vaan se tarvitsee toimiakseen varren. Varsi on eduskuntaryhmä. He ovat vallankahvassa ja heidän kauttaan puolueen toiminta näkyy ulospäin valtakunnallisesti, heijastuen aina paikallistasolle asti.

Olipa tämä keihäs kuinka hyvin valmistettu tahansa, vaatii se voiman jolla sitä heitetään. Se voima olemme me tavalliset keskustalaiset jäsenet. Ilman kenttää, ei ole keskustaa.

On syytä muistaa, että millään muulla puolueella ei ole yhtä mahtavaa koneistoa ympäri Suomea, kuin meillä.  Meidän jäsentemme tehtävä on tuoda selkeästi esille, mihin suuntaan keihään asentoa on suunnattava. 

Se kotimainen keskusta ei rakenneta repimällä, vaan aivan päinvastaisilla työkaluilla.

Suurin ehdokasmäärä tulevissa kuntavaaleissa osoitti, että edelleen keskustaan luotetaan ja uskotaan.

Siksi on puristettava viimeiset viikot, jotta tulevien vaalien tulos on yhdenmukainen nuorisovaalin kanssa!

Olli Rainio Kirjoittaja on keskustanuorten liittohallituksen jäsen.