Tekemällä kärkeen

Puheenvuoro

On vuosi 2008 ja olen matkalla oman kylän nuorisoseuralle. Määränpää on Kurikassa toimivan paikallisyhdistyksen kokous. Mieli on avoin, mutta vähän jännittää.

Siitä kaikki minun kohdallani alkoi. Tuon tapahtuman jälkeen on mieli edelleen avoin ja myöntää pitää sekin, että jännittää edelleen, aina välillä. Kuitenkin matka politiikan ja puolueen eteen on ollut mielekästä ja haastavaa.

Politiikka vie mennessään. Ehkä erikoistakin siitä tekee se, että uudistus tai asia josta olet itse täysin vakuuttunut, vaatii joka kerta vedenpitävät perustelut ja silti vastustajia löytyy.

Toisaalta se tunne, kun saat tukea ajatuksillesi, on erittäin palkitseva.

Nyt olemme hieman erikoisessa asemassa kun menemme kohti eduskuntavaaleja.

Sipilän hallitus on onnistunut paremmin kuin moni kokoonpano vuosiin, mutta keskustan kannatusluvuissa se ei näy.

Pääministeri Sipilää syytetään milloin mistäkin ja kaikki hyvä haudataan epäkohtien alle. Kun tehdään näin merkittävä suunnanmuutos valtiontaloudessa, löytyy varmasti pettyneitä, mutta rehellisyyden nimissä voimme todeta, että vaalien läheisyys näkyy monien puheissa ja teoissa. Keskustaa yritetään horjuttaa.

Yksi syy miksi itse valitsin keskustan poliittiseksi kodikseni, oli sen suhtautuminen muihin puolueisiin. Se, miten keskustalainen poliitikko suhtautuu toisen puolueen kollegaan.

Keskusta ei keksi valheita, keskustalainen ei nosta itseään toisen heikkoudella, vaan tuo oman ratkaisun tekemisen kautta. Tämä näkyy varmasti myös kyselyn tuloksissa, kun muiden puolueiden piirijohtajat nimesivät heille mieluisinta hallituskumppaniaan. Siellä keskusta komeili ykkösvaihtoehtona monilla.

Toimintamalli rokottaa varmasti meidän kannatusta, mutta on hyvänä periaatteena kulkenut puolueessamme jo yli sata vuotta.

Kun suuntaatte vaalikentille, muistakaa ottaa tueksenne keskustan monipuolinen aineisto, joka täydentyy heti helmikuun alussa vaaliohjelmalla.

Ohjelma on laajan työn tulos; puolueen jäsenet, puoluetoimiston henkilökunta, erilaiset työryhmät, Sotkamon puoluekokous, Turun puoluevaltuusto, puoluehallitus sekä moni muu taho on rakentanut ohjelman luottamuksen apilan teemojen ja keskustan aatteen mukaiseksi.

Viedään viesti äänestäjille, voitetaan luottamus ja sitten voitetaan vaalit.

Menestystä ja voimia vaalikevääseen!

Kirjoittaja on puoluevaltuuston varapuheenjohtaja

Rami Ala-Nisula